avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva timp, am achitat ...

Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva timp, am achitat integral urmand sa se apuce de documentatie. Am trimis tot ce aveam ca dovezi insa dansul tot invoca motive pt amanare.
Au trecut aproape 2 ani si nici macar nu a actualizat informatiile buletinului (am schimbat CI).
Am citit ca pot face o plangere la barou, insa suma achitata o pot recupera in vreun fel?
Poate ulterior mutand cazul catre o terta persoana sa imi puna bete in roate….?
Cum sa procedez?
Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Soso17 , utilizator 22:53, 20 Noiembrie 2024
Ideea este ca omul trebuie sa își caute avocat care sa aibă timp.
Asa trebuia procedat.
Mulți avocati iau cazuri multe pe bani putini și nu au timp.
Nu sunt ei de vină deoarece asa vor oamenii și ei aleg avocatul.
Cam asa se întâmplă de ceva vreme.
Ați fi plătit un avocat care sa va ia dublu sau triplu și sa se miște rapid ca avea timp?
În avocatura serviciile en-gros necesita răbdare.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din pacate nu a fost pe bani putini….
Si de timp dispunea la momentul respectiv sau cel putin a dat impresia ca are disponibilitate si interes, pe parcurs insa nu stiu ce s-a petrecut cu dansul.
Eu nu caut sa ii fac rau, insa toata amanarea aceasta mie imi cauzeaza probleme (pot pierde cauza)…

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ideea este ca omul trebuie sa își caute avocat care sa aibă timp.
Asa trebuia procedat.
Mulți avocati iau cazuri multe pe bani putini și nu au timp.
Nu sunt ei de vină deoarece asa vor oamenii și ei aleg avocatul.
Cam asa se întâmplă de ceva vreme.

București 2024

Soso17, utilizator
Daca ati plătit mult poate lucrează la caz.
Sunt situații în care poate dura 2 luni o redactare dacă este mult de scris, de pildă, 30-100 pagini sau face niște studii aprofundate de caz dar acesta ar trebui sa dureze vreo 3 săptămâni dacă vrea sa pună în cap instanta.
Aceasta ar însemna să fi plătit cam 200-300 lei pe ora pentru vreo 36 de ore numai pentru redactare, cu studiul inclus, fără reprezentare la proces.
În majoritatea cazurilor ceva mai complicate durează cam 15-20 de ore.

Cazurile simple se rezolva rapid, în 2-3 ore pe redactare dacă nu se scrie prea mult.

București 2024

2800 ron si cu fiecare intrevedere 300 RON (acum 2 ani dar chiar si acum) mie nu mi se pare putin….Sa imi fie cu iertare… Nu a facut nimic!
De fiecare data cand intreb statusul invoca scuze: ba a murit pisica, ba bunica, ba e in alt oras cu alte cazuri, ba e racit si il doare gatul (nu poate discuta) etc….

Asta e pe fata bataie de joc…
Mutarea cazului la alt avocat costa? Banii ii mai pot recupera de la dansul?
Presupun ca stiind alti avocati poate sa intervina la o adica ….indirect,…odata mutat cazul…

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca ati plătit mult poate lucrează la caz.
Sunt situații în care poate dura 2 luni o redactare dacă este mult de scris, de pildă, 30-100 pagini sau face niște studii aprofundate de caz dar acesta ar trebui sa dureze vreo 3 săptămâni dacă vrea sa pună în cap instanta.

București 2024

Banii nu ii recuperați.
Așteptați după el.

Daca angajati alt avocat după aceleași criterii va fi probabil la fel.
Majoritatea nu au timp pentru ca se superaglomereaza.
Ei vor sa ia cazurile ca sa nu le ia alti avocati și cer puțin.Nu este chiar deontologic asa dar toata lumea vrea sa trăiască.
Și se ajunge la asteptare...

Deși eu am o viteza fantastică, oamenii zic ca prefera sa aștepte în multe cazuri.

Alte discuții în legătură

Proces penal. copii xerox dupa dosar penal aflat la prima instanta Marka Marka Buna seara. Doresc sa intreb comunitatea acestui forum, daca pretul achitat (la negru) de 3.15 lei, nu pare a fi prea ridicat pentru copierea xerox a unei ... (vezi toată discuția)
Comunicare cu avocatul Cătălin8901 Cătălin8901 Buna ziua, Am apelat la ajutorul unui avocat pentru o poprire pe salariu. Domnul avocat a fost foarte dragut la inceput, mi-a spus ca o sa castigam si o sa ... (vezi toată discuția)
Divort rapid alin76 alin76 As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ? Actele necesare si cum procedez. (vezi toată discuția)