avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul de munca e determinat (pana la final de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul de munca e determinat (pana la final de ianuarie 2025). ...

Contractul de munca e determinat (pana la final de ianuarie 2025). Gravida 23 saptamani, angajatorul este instiintat.
In momentul de fata am recomandare de concediu risc maternal pt 120 zile.. Aplicand concediu de risc ce presupune?
Se incheie la finalizarea contractului sau sunt obligati sa prelungeasca?
Daca intru in maternal inainte de terminarea contractului se prelungeste contractul pana revin la activitate?
Mai primesc beneficiile de tip abonament medical, bonus nastere (oferit de companie) daca ma aflu intr-unul din concediile mentionate?
Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 21 Noiembrie 2024
C.im. va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat , daca nu se decide prelungirea duratei.

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Multumesc.
Cotizatia aferenta concediului de risc maternal (75%) va incheia si aceasta odata cu contractul daca nu e prelungit? Sau avand recomandarea de concediu risc pe perioada ce depaseste incheierea contractuala cu aproximativ 1 luna va continua sa existe partea financiara?(inteleg ca nu e platit de catre angajator).

Daca eu intru in concediu crestere copil la data nasterii poate depune dosarul in numele sau sotul pt indemnizatie crestere copil?
Mentionez ca eu nu am perioada minima de cotizatie pt a beneficia de indemnizatia crestere copil.
Sau trebuie sa fie un singur dosar pt concediu + indemnizatie pe acelasi individ (mama/tata)?

Cornel Vasile a scris:

C.im. va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat , daca nu se decide prelungirea duratei.

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
Soso17, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca perioada concediului medical este mai mare decat perioada c.i.m., atunci trebuie sa luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va comunice ce documente trebuie depuse pentru plata.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate vs cim perioada determinata mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Avem o angajata la organizatie care incepand cu data de 07.06.2011 va intra in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata stefanandrei stefanandrei Sunt insarcinata in 4 saptamani si lucrez la o companie de la inceputul anului, dar ei imi fac contract pe perioada determinata, ultima prelungire fiind in ... (vezi toată discuția)
Risc maternal nikoleta miclaoni nikoleta miclaoni sunt o graviduta care nu prea stie cum sunt legile am 14 saptamani de sarcina si sunt angajata de 8 luni iar in 7 aprilie imi expira contractu de munca ca e pe ... (vezi toată discuția)