sunt o graviduta care nu prea stie cum sunt legile am 14 saptamani de sarcina si sunt angajata de 8 luni iar in 7 aprilie imi expira contractu de munca ca e pe perioada determinata,ei zic ca il prelungesc dar se poate sa nu il mai prelungeasca chiar dak eu le-am dovedit ca sunt insarcinata?mai mult tr sa intru in risc maternal de acum ca nu au posibilitatea sa imi ofere un loc jos si am sarcina cu risc, ma va afecta la calculul maternalului?va rog sa imi spuneti dak stiti.va rog mult
Daca nu vi se prelungeste contractul puteti intra in somaj (daca aveti stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24).
Daca nu ati mai lucrat nicaieri inainte, e mai bine sa stati la locul actual de munca pana faceti cele 12 luni (cu program de lucru de 8 ore/zi), adica sa va mai prelungeasca cu 4 luni contractul si la expirarea acestei perioade sa puteti intra in somaj.
In somaj fiind, duceti certificatele medicale (de risc maternal, de maternitate) la agentia de somaj si veti primi indemnizatia de la ei.
Pe perioada concediilor medicale somajul se suspenda si se reia dupa aceea de unde a ramas.
La fel procedati si cand vreti sa intrati in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani.