avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate chirias

Activitate chirias

@ adelaida_07 : Multumesc foarte mult de raspuns !
@ ESPE : m-am interesat mai bine si pentru inregistrarea contractului de munca la ITM (ca banuiesc ca asta te intereseaza pe tine) nu e necesara prezentarea carti de munca de catre angajator...poate sa o prezinte mai tirziu...si asa ai timp sa incerci o rezolvare cu scanarea. Tu ai semnat la vechiul angajator o hirtie de primire a cartii de munca?
@ ESPE:Daca te duci tu ca si persoana fizica vei primi si tu amenda X-(.
Amenda este intre 1500 - 5000 lei. (aceste amenzi le platesc atat angajatii cat si angajatorii) :O .....asa ca eu te sfatuiesc sa mergi la fostul angajator sa rezolve treaba sau reclama-l. Noul angajator trebuie sa inregistreze noul tau contract la ITM in maxim 2 saptamini cu sau fara carnetul de munca ( cred, nu sunt sigura)
Eu sunt intr-o situatie si mai ciudata...imi trebuie carnetul de munca sa-mi bag actele de somaj si surpriza: :O carnetul meu de munca e la scanat si Casa de pensii nu mai vrea sa mi-l dea inapoi sa-l duc la ITM pe motiv ca de la 1 ian nu se mai folosesc carnetele de munca...asa ca nici macar nu pot sa-mi bag somajul ( dreptul meu legal dobindit in urma crizei #-o .
#-o asa s-a ajuns ...sa te dai cu capul de pereti deoarece presedintele da vina pe administratora si uite asa paseaza ei vina de la unul la altul precum o castana fierbinte, iar acum cind exista posibilitatea sa raminem fara utilitati ...presedintele care sta in bloc se face , cred, ca este responsabil.
Situatia este asa de ani de zile si locatarii , batrini in majoritate, nu mai au puterea sa se lupte cu ea, care urla si vine la usa si face scandal fara a avea vreun drept.
Chestia care m-a socat pe mine , ca m-am mutat de putin timp acolo a fost faptul ca pina mai acum citiva ani ( lucru spus de presendinte la o sedinta de bloc)...vreo 4 , contul la banca al asociatiei era pe NUMELE EI !!! :stunned: ...cit i-a convenit presedintelui l-a lasat asa ...cind a vazut ca nu isi ia partea a facut in asa fel sa il schimbe, iar acum au amindoi drept de semnatura in banca.
E trist ca oameni asa nepasatori exista si sunt asa multi in acelasi loc..eu incerc sa fac ce pot ...il stresez pe presedinte :D
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legal in privita urmatoarei probleme: admnistratora blocului in care locuiesc a inceput sa manifeste tot felul de capricii , ultimul fiind refuzul de a mai plati furnizorii de apa , gaz sau energie si sa mai calculeze intretinerea lunara ....precizez ca ultima intretinere afisata e cea de pe luna Septembrie ( cu comsumul e luna August) . Presedintele blocului nu stie ca sa mai faca caci au venit sesizari de la furnizori cu penalitati...singurul lucru care vrea sa-l faca sa o demita pe administratora si sa sesizeze politia...

Refuzul ( administratorei) de a-si face treaba si-l motiveaza cu : " nu mai vreau sa fiu administratora blocului acesta". Ce este mai grav e ca blocul a primit autorizatie de a fi asociatie dar administratora nu a inregistrat hotarirea judecatoreasca la primaria de sector ( Sector 6 in cazul nostru )iar ea , spune presendintele blocului ca nu are o are la mana cu un contract de munca si ca daca o suparam prea tare poate sa nu ne mai dea nici un ban din cei strinsi de zeci de ani cu titlu de fond de rulment si din chiriii de la societatile de cablu tv si net....ca are drept de semnatura in banca.

Ce ar trebui sa facem , noi proprietarii?....Care sunt pasii de urmat ca sa intram in legalitate ca si asociatie si sa putem plati furnizorii?