avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora blocului refuza sa mai plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora blocului refuza sa mai plateasca furnizorii si sa mai calculeze intretinerea blocului

Va rog sa ma ajutati cu un sfat legal in privita urmatoarei probleme: admnistratora blocului in care locuiesc a inceput sa manifeste tot felul de capricii , ultimul fiind refuzul de a mai plati furnizorii de apa , gaz sau energie si sa mai calculeze intretinerea lunara ....precizez ca ultima intretinere afisata e cea de pe luna Septembrie ( cu comsumul e luna August) . Presedintele blocului nu stie ca sa mai faca caci au venit sesizari de la furnizori cu penalitati...singurul lucru care vrea sa-l faca sa o demita pe administratora si sa sesizeze politia...

Refuzul ( administratorei) de a-si face treaba si-l motiveaza cu : " nu mai vreau sa fiu administratora blocului acesta". Ce este mai grav e ca blocul a primit autorizatie de a fi asociatie dar administratora nu a inregistrat hotarirea judecatoreasca la primaria de sector ( Sector 6 in cazul nostru )iar ea , spune presendintele blocului ca nu are o are la mana cu un contract de munca si ca daca o suparam prea tare poate sa nu ne mai dea nici un ban din cei strinsi de zeci de ani cu titlu de fond de rulment si din chiriii de la societatile de cablu tv si net....ca are drept de semnatura in banca.

Ce ar trebui sa facem , noi proprietarii?....Care sunt pasii de urmat ca sa intram in legalitate ca si asociatie si sa putem plati furnizorii?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:35, 22 Decembrie 2008
Pur si simplu stau si ma crucesc!!!!!! Atitudinea acestei femei intrece orice masura. De ce nu mai vrea domunule (sau doamna)? Ce i-a casunat? Pai daca nu mai vrea, sa-si dea demisia si sa va lase. Sau nu e hotarata? Chestia cu inregistrarea la sectia financiara e de competenta presedintelui, deci administratora trebuie sa-si faca treaba ei...adica sa faca socotelile, sa incaseze si sa plateasca furnizorii. De ce nu mai vrea? Contul in banca nu e al asociatiei? Nu exista si o a doua semnatura la banca?...ca eu asa stiu......Bag seama ca nu stiti cateva lucruri esentiale si pe baza celor scrise aici nu putem decat sa ne crucim.... Poate reveniti cu amanunte. Presedintele ce face? Comitet aveti? Opinie publica aveti? Stiti sa scrieti reclamatii la politie? Stiti ca exista un birou la primarie pentru relatia cu asociatiile? Stiti ca puteti angaja un expert contabil care s-o intrebe de sanatate si apoi sa-i ia la puricat hartiile? Stiti cate ceva din astea? Reveniti cu amanunte de ultima ora, ca subiectul are...adrenalina!

Nu o puteti obliga sa continue activitatea. Chiar si in cazul unui contract de munca, exista o demisie, un preaviz.
Adresati-va primariei, compartimentului specializat in indrumarea asociatiilor. Presupun ca au o evidenta a administratorilor atestati, asa ca nu e nici o problema. Alegeti, negociati. Mai exista si persoane juridice specializate.
In ceea ce priveste predarea gestiunii, pe moment, tot cu primaria sau politia, apoi instanta.
#-o asa s-a ajuns ...sa te dai cu capul de pereti deoarece presedintele da vina pe administratora si uite asa paseaza ei vina de la unul la altul precum o castana fierbinte, iar acum cind exista posibilitatea sa raminem fara utilitati ...presedintele care sta in bloc se face , cred, ca este responsabil.
Situatia este asa de ani de zile si locatarii , batrini in majoritate, nu mai au puterea sa se lupte cu ea, care urla si vine la usa si face scandal fara a avea vreun drept.
Chestia care m-a socat pe mine , ca m-am mutat de putin timp acolo a fost faptul ca pina mai acum citiva ani ( lucru spus de presendinte la o sedinta de bloc)...vreo 4 , contul la banca al asociatiei era pe NUMELE EI !!! :stunned: ...cit i-a convenit presedintelui l-a lasat asa ...cind a vazut ca nu isi ia partea a facut in asa fel sa il schimbe, iar acum au amindoi drept de semnatura in banca.
E trist ca oameni asa nepasatori exista si sunt asa multi in acelasi loc..eu incerc sa fac ce pot ...il stresez pe presedinte :D
Cunosc o asociatie unde, cu cativa ani in urma, administratorul a scos banii din contul asociatiei ( fond rulment, fond reparatii, fond special) si i-a depus pe certificate la purtator. In acea perioada se acorda o dobanda foarte mare la aceste certificate. Cenzora isi incasa remuneratia, dar ori era aeriana, asa cum se intampla frecvent, ori isi imparteau dobanda, intrucat aceasta nu s-a inregistrat in evidentele asociatiei. Justificarea, dobanda era pentru purtator! Pana s-au dezmeticit proprietarii, administratora si-a insusit niste bani frumosi. Credeti ca a invatat cineva ceva din cele de mai sus?! In prezent aceasi persoana:stunned: este casiera asociatiei. :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie locatari- sistarea apei reci pe toata scara de bloc dana rod dana rod Buna seara. Suntem si noi un grup de locatari care ne confruntam cu o problema. Ni se opreste apa rece pe toata scara de bloc, din cauza unui singur vecin ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asinth asinth Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)