avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate Richard1987

Activitate Richard1987

raluk0207 a scris:

Când spuneți ca "nu corespunde " intuiesc ca va referiți la împrejurarea ca suprafața declarată la Primarie este mai mica decât suprafața din acte.
În atare situație, ar trebui rectificat rolul fiscal și agricol și va trebui sa achitați impozitul din urma pentru diferența de teren.
De asemenea, este bine sa aveți și documentație cadastrala cu suprafața din măsurători.

Aici e problema ,un actele primariei suprafata este mai mare decat in actul de proprietate al mamei ,de asemenea nu exista documentatie cadastrala.
Succesiunea cu nepotrivire de suprafata teren.
Acum 3 ani mi-a murit mamá.
Ca mostenire mi-a lasat o casa cu teren in mediul rural.
Cand trebuia sa fac succesiunea la notariat mi s-a cerut o adeverinta de la primaria din localitate respectiva unde era prezentata suprafata de teren intravilan de la casa respectiva
Problema este ca suprafata expusa de primaria din localitate nu corespunde cu suprafata pe care mama mea o avea inscrisa on actul de proprietate.
Cum suprafata de teren intravilan din actul de proprietate nu corespunde cu suprafata din adeverinta data de primaria din localitatea respectiva ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a putea face succesiunea notarul refuzand a face succesiunea din cauza neconcordantei intre suprafata prezentata un actul de proprietate al mamei si adeverinta prezentata de primaria din localitate.
Multumesc!
Buena seara
Acum 2 ani de zile mama mea din pacate a decedat,mi-a lasat mostenire o casa cu teren in mediul rural.
Din nefericire primaria din localitate cand le-am cerut o adeverinta cu suprafata de teren a prezentat in adeverinta o alta suprafata decat este pusa un actul de donatie pe care mama mea il avea de la fostul proprietar.(in actul de donatie pe care mama mea il avea era mentionata o suprafata de 2300 MP,iar in adeverinta de la primaria este trecuta o suprafata de 1390mp ).
Din acest motiv nu s-a putut face succesiunea ,notarul spunand ca suprafata de teren din actul de mostenire trebuie sa
fie aceeasi cu suprafata din actul de donatie pe care il avea mama mea.
Avand in vedere ca sunt in proces pentru a se stabili suprafata corecta de teren,por face vreun tip de act notarial pentru un vecin care sa aiba grija de casa si teren pana se stabilesti in instanta care este suprafata corecta?
Multumesc![