avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate popancaioana

Activitate popancaioana

Răspuns la discuția decizie
Multumesc :) ,
am lamurit problema pana la urma.
Răspuns la discuția decizie
Multumesc pentru raspuns, domnilor directori toata stima, dar ar trebui sa stie si ei daca trebuie sau nu o decizie.

mai am o intrebare, daca firma este in Bucuresti ei eu sunt angajata in provincie, fiind un punct de lucru,cum pot sa intru in posesia deciziei.Din cate stiu eu o data cu decizia se elibereaza si data dupa care te poti prezenta la itm dupa cartea de munca, asadar daca sunt la bucuresti cartile de munca cine le ridica de la itm? pe ce baza? cum fac rost de decizie?
Multumesc
Buna ziua,
Am o problema putin ciudata ca sa zic asa,
intr-o seara a venit prietenul acasa cu o falca in cer si cu una in pamant pe motiv ca le-au cerut demisia la toti care sunt in firma.
in urma unei sedinte cu acuzatii cat de mult au lucrat unii si cat altii,li s-a cerut sa isi scrie demisia la inceputul activitati, urmand ca la sfarsitul programului de lucru d-nul patron sa isi stranga demisiile angajatilor.nu si-a scris cererea de demisie, a doua zi iar sedinta, de data aceasta ca sa acuze ca ar fi santajat administratoarea cu plata unor contributii neplatite la timp(mentionez ca a avut un salar de 2040.00 cu aproximatie, dar pt ca sa nu plateasca contributiile timp de 11 luni pe statele de plata a figurat ca a lucrat doar 2 sau 3 zile pe o luna,astfel incadrandu-se la plata a minim pe economie si netrebuind sa plateasca contributii aferente salarului.am descoperit sarlatania din cauza pensiilor private care mi-au trimis acasa o evidenta cu contributia lunara, care spre surprinderea mea ,era mai mica decat aferenta pe minim pe economie si asa am cerut state de plata pe toata perioada. mi s-a spus ca s-a facut o rectificare pt toata perioada si au platit tot ce trebuia platit .cum pot sa verific eu asta? )In urmatoarea zi s-a aflat ca de fapt bani erau in firma si avea cheia de la un sertar, unde se aflau banii pt salarii, unul dintre colegi,nu inteleg de unde pana unde banii pe mana unui coleg si nu la casierie sau adm,rand pe rand si-au luat toti colegii banii urmand ca al meu prieten sa ramana fara bani.....fara motiv.

nu stiu ce ar trebui sa fac,pentru ca in urma sedintelor repetate cu morale aiurea, 2 dintre colegi si-au scris demisia.acei colegi mai pot fi chmati in instanta ca martori, daca sunt cu demisia depusa?
practic doresc -sa recuperez banii care nu i-au fost acordati la timp,
-despagubiri pt discriminare fata de colegi,de ce ei au fost platiti si el nu,
-despagubiri pt acuzare de santaj in fata tuturor colegilor ca din cauza lui el a pierdut sute de milioane cand de fapt erau contributii nedeclarate,
-si ar fi mult mai multe intrebari, firma ca sa ii reduca salariul de la 2040 l-a pus sa semneze o demisie si l-a angajat pe o alta firma la minim pe economie, dar banii in mana ii ia dupa vechiul salar negociat, unde pot sa declar salarul cu care a fost platit luna de luna??
cum pot sa verific daca rectificarea a fost sau nu facuta, im momentul de fata detin copii de pe statele de plata unde figureaza ca a lucrat doar 2 sau 3 zile pe luna si restul sunt trecute cu concediu fara salar, ar mai fi o alta intrebare-cat timp poate sa stea o persoana in concediu fara salar conform legii??? poate sa stea fara stiinta ei ??? adik el a fost la serviciu in tot acest timp
mai mentionez ca desi in firma sunt o mana de angajati se jongleaza cu nu stiu cate firme deschise si se tot trec angajatii de pe o firma pe cealalta...fiind vorba de fapt de acelasi sediu, aceleasi masini de nunca, acelasi atelier,doar in acte sunt pe firme diferite si pe sedii diferite...

imi cer scuze de formulare, daca stiti un avocat bun in acest dimeniu ma poate contacta in vederea actionarii in instanta pe adresa ianca5@yahoo.com
Discuție decizie
in cazul desfacerii contractului de munca,indiferent de motiv este obligatorie decizia?
Răspuns la discuția registru de casa
Ce fac eu cu exemplarul al doilea care ramane la mine, il numerotez si eu si il sigilez?Practic firma este in alt judet, ajung saptamanal la firma,originalele cu dp, borderouri facturi achitate....,dar eu ce trebuie sa fac cu copiile...........Imi puteti da legea unde este discutat reg de casa?
Multumesc
Răspuns la discuția registru de casa
Practic sunt doar incasari in registrul de casa,nu se fac dispozitii de plata spre a se plati o anumita factura,este firma de distributie si punct de lucru unde doar incasez. facturile emise de mine de la agenti,iar unul ,mi-a dat banii mai tarziu cu o saptamana.............
Completare subiect "naoci 7"
Si inca ceva, este sau nu obligatoriu cotorul la registrul de casa
Sau trebuie sa fie numerotate?
Cum se arhiveaza?
Exemplarul ramas la casierie,dar celalalt?