avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie

in cazul desfacerii contractului de munca,indiferent de motiv este obligatorie decizia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 11 Decembrie 2009
Este absolut obligatorie , plus ca se mentioneaza si instanta competenta unde poate fi contestata decizia , altfel decizia este nula .
Da.
Art.74 din Codul Muncii prevede obligatia de a comunica in scris salariatului decizia de incetare a raporturilor de munca
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Indiferent de modalitatea de incetare a contractului individual de munca se emite decizie , care se comunica salariatului.
Este vorba de o masura de protectie a salariatului impotriva abuzurilor.
Acesta se poate apara prin intermediul justitiei in caz de abuz.

Alte discuții în legătură

Se termina cic si firma la care am lucrat are activitatea suspendata! mary80 mary80 Buna Ziua! Vreau sa intru in somaj iar cei de la firma au spus ca ma ajuta daca pot. Am fost la itm sa intreb ce acte imi trebuie pentru a inchide cartea de ... (vezi toată discuția)
Nu mai lucrez dar inca figurez ca angajat!!!!!! help!!!!! opelrek opelrek Am lucrat la o firma de medicamente pana in data de 6 octombrie, cand m-au chemat si mi-au luat masina de serviciu pe motivul ca renunta la zona, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Rectificare inscriere in cartea de munca monica borz monica borz Buna ziua. As dori sa va prezint urmatoarea situatie: Un salariat si-a depus demisia la firma unde lucra in aprilie 2008. Decizia de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)