avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mai lucrez dar inca figurez ca angajat!!!!!! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mai lucrez dar inca figurez ca angajat!!!!!! HELP!!!!!

Am lucrat la o firma de medicamente pana in data de 6 octombrie, cand m-au chemat si mi-au luat masina de serviciu pe motivul ca renunta la zona, eu fiind agent comercial, fara sa fac vreo cerere de incetare a activitatii (55 b) fara nimic. Azi este 13 oct. Ce ma sfatuiti sa fac? Salariul urmeaza sa-l primesc pe 20, e posibil sa-mi dea tzeapa? Cartea nu le-am dat-o, este la alta firma la Bucuresti. Ce pot face? Daca nu vreau sa plec (zic si eu) imi desfac cim ei, doar cu ce sa-mi mai fac serviciul, daca masina mi-au luat-o........Multumesc anticipat!!!! Nicu G
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:51, 13 Octombrie 2009
obligatia dv. este sa mergeti la serviciu si sa stati la dispozitia conducerii, chiar daca nu faceti teren.Daca "cartea" nu le-ati dat-o, presupun ca va referiti ca carnetul de munca, ma indoiesc ca CIM-ul a fost incheiat corect si inregistrat la ITM...;) daca este asa, probabil e tzeapa, asa cum presupuneti, dar va fi mai mare decat credeati...#-o
Deci, carnetul de munca este la alta societate la Bucuresti, urmeaza sa o primesc, o tin aceia de vreo 2 luni si ceva pe la ei, fara motive, dar problema este ca eu nu pot sa mai lucrez pentru ca partronul a zis GATA. Eu locuiesc la Brasov, firma este la Ploiesti, ce fac? Naveta la sediu, nu se poate. Deci ei au vrut sa scape de mine si nu au facut-o cum trebuie, adica mi-au luat masina si gata....pai nu asa se face. Nu m-au pus sa completez nimic. Ce ma sfatuiti? 55b, disponibilizare??? Cum e mai bine pt mine? Dar mai naspa pt ei? Eu imi mai vad salariul? Am fost incadrat cu 600, probabil o sa vad doar 451 ron, ceilalti pana la 1400????
Trebuie sa primiti o decizie de incetare. Atunci veti vedea care este temeiul legal al incetarii/desfacerii contractului si in functie de aceasta va vom spune ce sa faceti mai departe. Solicitati-le in scris, cu confirmare de primire(opriti-va un exemplar) sa va trimita decizia de incetare a contractului de munca si sa va achite drepturile salariale restante. Tineti-ne la curent cu ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte munca pitic1991 pitic1991 Buna ziua tuturor, Am si eu o intrebare : cum pot primi de la angajator cartea de munca , eu locuiesc in Petrosani , iar cartea mea de munca este la ITM ... (vezi toată discuția)
Returnare carte de munca csaceanul csaceanul salut! as vrea sa stiu care este termenul legal de returnare a cartii de munca dupa demisie (in cat timp ar trebui sa primesc cartea de munca de la fostul ... (vezi toată discuția)
Demisia sau concediere? bassu86 bassu86 in urm acu o luna maiam depus lichidarea la zi la o firma din data de 07.08.2007 iar acum 2 zile cand am primit cartea de munca(17.09.2007) pe cartea apare ... (vezi toată discuția)