avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia sau concediere?

in urm acu o luna maiam depus lichidarea la zi la o firma din data de 07.08.2007 iar acum 2 zile cand am primit cartea de munca(17.09.2007) pe cartea apare litera 55b,asta inseamna cu acordul ambelor parti si cu preaviz de 15 zile.desii eu miam pus lichidarea la zi(acordul uei singure parti) si trebuia desfacut cu 79a.Iar in cartea de munca apre data de 8.08.2007 ca fiind ultima zi de munca.la noul loc de munca nu poate sami faca cartea de munca cu data de 8.08.2007 ci doar din 1.09.2007.si din aceasta cauza nu pot inprumuta de la banca o suma ed bani cere imi era necesara.as vrea sa-i dau in judecata...cine ma poate ajuta cu sfaturi...sau opinii?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:11, 20 Septembrie 2007
Stai putin
Ce inseamna pt. tine a depune lichidarea la zi?
Eu inteleg ca ai demisionat pe data de 7.08, iar din data de 8.08 nu te-ai mai prezentat la locul de munca.
Inteleg ca nu ai lucrat pana la data de 31.08.
Daca ai facut o cerere de genul : " domnule director, subs........va rog a inceta CIM......etc," se cheama acordul partilor atr. specificat in carnetul de munca.Cererea fiind aprobata cu data depunerii.Daca ai lucrat ziua de 7.08, este normal ca data de inchidere a carnetului de munca sa fie 8.08, asa se da decizia cu prima zi nelucrata.
Daca ai scris : " DEMISIE, Subs.............va inaintez prezenta demisie cu 7.08, si a fost admisa cu aceasta data, angajatorul a renuntat la preavizul pe care tr. sa-l faci si normal decizia se da tot cu 8.08 daca aceasta este prima zi nelucrata de tine.Si atunci art. era 79.
Sincer nu vad ce te deranjeaza la nr. articolului.

Ca sa nu lungim discutia, daca nu ai lucrat pana la 31.08, nu avea cum sa te plateasca,si cum sa te mentina angajat pana atunci. Ca nu poti face imprumut este alta problema,nu mai tine de vechiul angajator.
Singura problema ar fi daca ai lucrat si ti s-a desfacut CIM mai innainte de data la care ai plecat.
Asta da ar fi o problema.
miam depus demisia:"DEMISIE:Subsemnatul......" si in cazul asta e nr.79 , asta inseamna ca imi elibereaza cartea de munca in 27 de zile lucratoare?nu cred , in 5 zile trebuia sa am cartea de munca ca sa pot continua vechimea fara intrerupere.iar din cauza acestei intreruperi banca nu imi poate da cei 7000 de euro pe care iam cerut.Din cauza lor nu mai pot face credit la banca.Si vreau sa le cer despagubiri in valoare de 7000 euro.exact cat am pirdut eu din cauza lor.si ma deranjeaza faptul ca nu sa tinut cont de demisia mea chiar dak a primit un numar de inregistrare(un numar de inregistrare al firmei).
Vei pierde un asemenea proces
Nu are nici o legatura data la care ai ridicat carnetul de munca cu data de la care te puteai angaja.
CIM poate fi inregistrat la ITM si fara a avea carnetul de munca in baza unei declaratii in care sa specifici data sau termenul la care vei depune carnetul.
Daca cineva este de vina este firma la care te-ai angajat daca a intarziat incheierea CIM.S-au tu insuti daca nu te-ai angajat pana la data de 01.09 pe motiv ca nu esti in posesia carnetului de munca.
Nu tin sa te supar dar situatia aceasta este.
Daca din 8.08 nu te-ai mai prezentat la locul de munca anterior, indiferent ca e 55b sau 79 art.cu care a incetat contractul de munca, tot ai intrerupere. Si nu e vina angajatorului.
pai pe 07.08.2007 am plecat de la vechea firma si pe 08.09.2007 am inceput munca la actualul loc de munca.Tot nu am dreptate?

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)
Intocmirea deciziei de incetare a contractului de munca Gianina - Claudia Gianina - Claudia Incep prin a multumi tuturor pentru ajutorul acordat Am o nelamurire cu privire la cum se intocmeste decizia de incetare a unui contract si daca ma ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare camelia_precup camelia_precup in cat timp e obligat fostul meu angajator sa mi dea nota de lichidare?am fost in concediu de crestere copil si nu mai am de luat bani de la ei......mi am ... (vezi toată discuția)