Incep prin a multumi tuturor pentru ajutorul acordat
Am o nelamurire cu privire la cum se intocmeste decizia de incetare a unui contract si daca ma poate lamuri ( ajuta) cineva multumesc anticipat
speta: angajatul vine cu demisia in care este trecuta data de incetare 17.07.2009 (vineri), eu ce data trec in decizie la "incepand cu data de 17.07.2009 sau 18.07.2009, adica prima zi in care angajatul nu a mai venit la munca?
dece intreb asta pt ca uni spun ca nu-i corect sa treci data specificata de angajat 17.07.2009 pt ca el in ziua respectiva a venit la munca si ar fi bine sa treci data de 18.07.2009 pt ca este prima zi in care nu a mai venit la munca.
Ce data trebuie trecuta pana la urma in decizie ultima zi de munca a angajatului sau prima zi in care el nu a mai venit chiar daca aceasta zi este sambata ??
Multumesc pentru raspuns, dar totusi nu este suficient,
de ce nu pot trece pe decizie ultima zi lucrata de angajat, pt ca in carnetul de munca este trecuta aceasta data , iar daca angajatul incepe activitatea in alta parte cu ziua de 18.07.2009 are continuitate, dar daca a's trece eu zua de 18 07.2009 in decizie, noul contract de munca ce incepe cu 18.07.2009 se suparapune cu ziua de incetare
PS: deci in carnetul de munca vor fi doua date de 18.07.2009 una de incetare si una de incepere #-o
Doamna, in primul rand confundati demisia cu incetarea CIM prin acordul partilor.
Daca este vorba de 55b), contractul inceteaza cu data cu care cere salariatul si angajatorul este de acord. Daca a lucrat in acea zi totusi la dvs., si el nu are nimic impotriva, incetati contractul cu acea zi, cu care a cerut el. La fel se va opera si in carnetul de munca.
Continuitate in acrte de munca exista tocmai in cazul in care data de incetare a unui cim coincide cu data de incepere a altui cim.
Data de incetare este zi nelucrata.
Faceti un calcul simplu.
Sa zicem ca lucrez la dvs cf cartii de munca din 01.07.2009 pana in 05.07.2009 (data incetarre cim).
Cate zile am vechime daca fac scaderea? 4 zile
deci am lucrat 4 zile si incepand din 5.07 am incetat activitatea, respectivnu am mai lucrat.
Daca incep alt contract, sau obtin somaj din 05.07.2009, aceasat zi va fi platita si asa e corect.
Demisie 2010
anicoleta
Buna ziua,
Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)