avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intocmirea deciziei de incetare a contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intocmirea deciziei de incetare a contractului de munca

Incep prin a multumi tuturor pentru ajutorul acordat

Am o nelamurire cu privire la cum se intocmeste decizia de incetare a unui contract si daca ma poate lamuri ( ajuta) cineva multumesc anticipat
speta: angajatul vine cu demisia in care este trecuta data de incetare 17.07.2009 (vineri), eu ce data trec in decizie la "incepand cu data de 17.07.2009 sau 18.07.2009, adica prima zi in care angajatul nu a mai venit la munca?

dece intreb asta pt ca uni spun ca nu-i corect sa treci data specificata de angajat 17.07.2009 pt ca el in ziua respectiva a venit la munca si ar fi bine sa treci data de 18.07.2009 pt ca este prima zi in care nu a mai venit la munca.

Ce data trebuie trecuta pana la urma in decizie ultima zi de munca a angajatului sau prima zi in care el nu a mai venit chiar daca aceasta zi este sambata ??

multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 8 Iulie 2009
1. Daca unui salariat ii inceteaza CIM cu data de 18 ale lunii inseamna ca pe aceasta data nu a lucrat.
2. Acelasi salariat poate incheia un alt CIM cu aceeasi data de 18.
3. In carnetul de munca al acestuia se scrie "incetat CIM cu data de 18" si apoi "incheiat CIM cu data de 18" (zilele nu se suprapun).
4. Cei care se ocupa cu completarea carnetelor de munca trebuie, neaparat, sa studieze Decretul 92/1976 si Normele de aplicare ale acestuia.
Doresc sa stiu daca este valavila situati in cazul demisiei art. 79 al 1, 2... cat si in cazul incetarii contractului cu acordul partilor art 55 lit b din codul muncii

pt ca se pare ca aici parerile sunt impartie

multumesc mult pt raspunsuri
Nu conteaza articolul cu care inceteaza un CIM, regulile sunt aceleasi.
Potrivit art.79 alin.7 C.mun., incetarea contractului individual de muncă prin demisie se produce la data expirării termenului de preaviz.

In cazul art.55 lit.b, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau acordul partilor Laura665 Laura665 va rog sa imi spuneti si mie in actuala reglementare care sunt articolele pentru demisia cu preaviz si care sunt pt demisia cu acordul partilor. am cautat ... (vezi toată discuția)
Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)
Demisie art 79 iulia27 iulia27 Buna seara. Am semnat cererea de demisie in baza art. 55 dar angajatorul nu a dorit sa-mi dea cerea semnata si de el, si m-a trimis la plimbare fara sa-mi dea ... (vezi toată discuția)