avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de lichidare

in cat timp e obligat fostul meu angajator sa mi dea nota de lichidare?am fost in concediu de crestere copil si nu mai am de luat bani de la ei......mi am depus demisia cu litera 55b....multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 6 Martie 2012
nu exista un termen anume, insa in conditii normale ar putea sa v-o emita pe loc sau cel mutl in 15 zile...asa ar fi normal.
Nu exista demisie cu art.55 lit.b C.mun... incetarea c.i.m. poate fi fie cu demisie (art.81 C.mun.) , fie cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) ....

Nota de lichidare va puteti lipsi de ea, intrucat este un document care nu are la baza vreun act normativ ..
freeelis a scris:

Nu exista demisie cu art.55 lit.b C.mun... incetarea c.i.m. poate fi fie cu demisie (art.81 C.mun.) , fie cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) ....

Nota de lichidare va puteti lipsi de ea, intrucat este un document care nu are la baza vreun act normativ ..

mi s a cerut la noul loc de munca foaia de lichidare......sau pot sa ma duc la ITMsa cer cartea de munca?ce trebuie sa iau cu mine?ma refer la acte.....
La noul loc de munca va trebuie decizia de incetare a CIM de la vechiul loc de munca.
Carte de munca nu va cere nimeni, pentru ca nu mai exista, ar fi trebuit sa v-o dea acasa din 2011 pe PV de la vechiul loc de munca.
Acum veti semna contract de munca, iar fise de lichidare, asa cum spunea @freeelis, nu va cere nimeni pentru ca nu este statuata de nici o lege.
Puteti merge la ITM sa va ridicati carnetul de munca, daca acesta nu a fost ridicat de catre fostul angajator ... angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea notei de lichidare sau a carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia sau concediere? bassu86 bassu86 in urm acu o luna maiam depus lichidarea la zi la o firma din data de 07.08.2007 iar acum 2 zile cand am primit cartea de munca(17.09.2007) pe cartea apare ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare nota de lichidare ema.1 ema.1 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat angajatorului demisie si mi-a aprobat(conf art 55lit b codul muncii) pt ziua de 22 martie. Astazi m-am ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu acordul partilor Ada30teo Ada30teo Buna ziua. Dupa ce fac decizi de incetare a CIM cu acordul partilor, o inregistrez la ITM si apoi dau 1 exemplar salariatului, care semnezaza pe exemplarul ... (vezi toată discuția)