avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare carte de munca

salut!
as vrea sa stiu care este termenul legal de returnare a cartii de munca dupa demisie (in cat timp ar trebui sa primesc cartea de munca de la fostul angajator)? contractul meu de munca s-a incheiat pe 16 august, dupa un preaviz legal de 15 zile. de la firma la care am lucrat mi s-a spus ca undeva pe 15 septembrie voi primi cartea de munca, dar mie imi trebuie mai devreme.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns (eventual o trimitere la lege, fiindca vad ca altfel nu se rezolva nimic....)?

cu multumiri,
Cosmin
Decret 92 / 1976 - privind carnetul de muncă.
Art. 4 - alin. 2. La încetarea activitătii .....carnetul de muncă se înmânează titularului completat cu toate înscrierile la zi.Art. 8. alin. 2. În cazul neeliberării carnetului la încetarea activitătii titularul carnetului de muncă se poate adresa cu plângere la judecătorie, în termen de 30 de zile de la data comunicării.
Hei, numai cei ce nu au treaba cu ITM-ul pot sa spuna asa ceva...
In primul rand, in Ordinul 747/1999 scrie limpede ca se pot depune actele de incetare a CIM (si unde e cazul si carnetul de munca) in termen de 5 zile de la data incetarii CIM. Deci, se poate considera abrogata implicit dispozitia din Decretul 92. In plus, ITM-ul ar trebui sa verifice inscrierile efectuate de firma sau sa faca aceste inscrieri, conform Legii - deci ar trebui verificate acte - la Bucuresti mi-a inapoiat cartile si dupa 2 saptamani.
Nu depinde intoteauna doar de angajator sa poata inapia intr-un termen rezonabil carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca creanga cristina creanga cristina In momentul in care imi dau demisia fie ea cu preaviz sau prin demisie ,vreau sa stiu si eu cat dureaza pana mi se va elibera cartea de munca asta in ... (vezi toată discuția)
Carte munca remammm remammm buna ziua. as dori sa va intreb cum pot imprumuta cartea de munca pentru cateva zile (in conditiile in care sunt bugetar, iar acestea sunt pastrate la ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea pt neinregistrarea in carnetul de munca a perioadei de cfs? lauracorina lauracorina Care este sanctiunea pt neinregistrarea in Carnetul de munca a perioadei de CFS? (vezi toată discuția)