Buna ziua tuturor,
Am si eu o intrebare : cum pot primi de la angajator cartea de munca , eu locuiesc in Petrosani , iar cartea mea de munca este la ITM Bucuresti sau in prezent la angajator .
Mai exact , exista alta cale decat o cerere catre angajator ?
Fac urmatoarele precizari : am fost "fortata" sa-mi dau demisia din functie ( post de conducere) , am facut acest lucru in urma unei convocari la Bucuresti deoarece in unitate era post de executie vacant - este si acum - ( nu am primit o copie a cererii desi am cerut-o in repetate randuri ) , iar in prezent am facut contestatie la Tribunalul Hunedoara pentru decizia de concediere si plangere penala impotriva celor care au participat .
Deoarece urmeaza un proces doresc sa stiu daca pot obtine si prin alte metode cartea mea de munca - original , fara a ma ruga de angajator ( nu mi-am facut fisa de lichidare , nu am facut proces verbal predare-primire, mi-a fost luat telefonul de serviciu de pe birou ) .
Multumesc.
1. Fiind un document personal, carnetul de munca se inmaneaza titularului sau unui imputernicit legal.
2. Eu zic sa-l mai lasati la angajator sa vedeti ce se rezolva cu procesul intentat acestuia. Daca e nevoie sa faca modificari in in urma hotararii judecatoresti?
As adauga la cele spuse de colegii mei ca e bine sa luati legatura cu ITM-ul in evidenta caruia este luata societatea angajatoare pentru a va asigura ca este depus carnetul de munca la D-lor .
Daca angajatorul nu a depus carnetul la ITM veti cheltui ceva banuti pe deplasare sau procura notariala , fara a va fi de folos .
Ce sa inteleg , carnetul meu de munca se afla in continuare la ITM Bucuresti , chiar daca incetarea CIM a avut loc cu 2 mai 2009 ? Trebuie sa contactez ITM-ul?
Multumesc.
Da, va trebui sa contactati ITM Bucuresti si sa aflati daca firma la care ati lucrat opereaza carnetele de munca ale salariatilor. Daca nu, atunci va trebui sa mergeti sa ridicati personal sau cu procura, de la ITM Bucuresti carnetul de munca (sau de la firma, daca e acolo).
Carte de munca
mozesistvan
Buna ziua
Sunt din jud. HD dar am lucrat in Cluj la o firma care avea sediul in Bucuresti(aici am fost inregistrat ca angajat) 2006-2009. Cum as putea ... (vezi toată discuția)