avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte munca

Buna ziua tuturor,
Am si eu o intrebare : cum pot primi de la angajator cartea de munca , eu locuiesc in Petrosani , iar cartea mea de munca este la ITM Bucuresti sau in prezent la angajator .
Mai exact , exista alta cale decat o cerere catre angajator ?
Fac urmatoarele precizari : am fost "fortata" sa-mi dau demisia din functie ( post de conducere) , am facut acest lucru in urma unei convocari la Bucuresti deoarece in unitate era post de executie vacant - este si acum - ( nu am primit o copie a cererii desi am cerut-o in repetate randuri ) , iar in prezent am facut contestatie la Tribunalul Hunedoara pentru decizia de concediere si plangere penala impotriva celor care au participat .
Deoarece urmeaza un proces doresc sa stiu daca pot obtine si prin alte metode cartea mea de munca - original , fara a ma ruga de angajator ( nu mi-am facut fisa de lichidare , nu am facut proces verbal predare-primire, mi-a fost luat telefonul de serviciu de pe birou ) .
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:03, 27 Mai 2009
1. Fiind un document personal, carnetul de munca se inmaneaza titularului sau unui imputernicit legal.
2. Eu zic sa-l mai lasati la angajator sa vedeti ce se rezolva cu procesul intentat acestuia. Daca e nevoie sa faca modificari in in urma hotararii judecatoresti?
Nu se poate elibera Carnetul de munca decat persoanei in caua sau daca are imputernicire notariala.
As adauga la cele spuse de colegii mei ca e bine sa luati legatura cu ITM-ul in evidenta caruia este luata societatea angajatoare pentru a va asigura ca este depus carnetul de munca la D-lor .
Daca angajatorul nu a depus carnetul la ITM veti cheltui ceva banuti pe deplasare sau procura notariala , fara a va fi de folos .

andreea
Ce sa inteleg , carnetul meu de munca se afla in continuare la ITM Bucuresti , chiar daca incetarea CIM a avut loc cu 2 mai 2009 ? Trebuie sa contactez ITM-ul?
Multumesc.

Da, va trebui sa contactati ITM Bucuresti si sa aflati daca firma la care ati lucrat opereaza carnetele de munca ale salariatilor. Daca nu, atunci va trebui sa mergeti sa ridicati personal sau cu procura, de la ITM Bucuresti carnetul de munca (sau de la firma, daca e acolo).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)
Carte de munca in alt judet princessmaya princessmaya buna ziua!am lucrat la o firma ce avea sediul social in galati..iar cartea mea de munca imi e inregistrata acolo si nu au vrut sa mi-o trimita.eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Carte de munca mozesistvan mozesistvan Buna ziua Sunt din jud. HD dar am lucrat in Cluj la o firma care avea sediul in Bucuresti(aici am fost inregistrat ca angajat) 2006-2009. Cum as putea ... (vezi toată discuția)