avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca retinuta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca retinuta

Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata sa mi-l ridice.Dar a fost refuzat,cu raspunsul ca cartile de munca se ridica personal.Au dreptate?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 19 Ianuarie 2010
daca in mandat(imputernicire) era specificat ca mandatatarul trebuia sa ridica documentul in numele si pe seama mandantului societatea nu are dreptate. societatea avea obligatia sa elibereze cartea de munca sub semnatura de primire persoanei imputernicite, retinind mandatul, in original, daca era dat numai pentru acest lucru.
Daca imputernicirea specifica in clar ca a fost facuta ptr ca persoana imputernicita sa ridice carnetul dvs de munca, atunci angajatorul trebuie sa elibereze carnetul de munca persoanei care a prezentat imputernicirea si buletinul (ca sa se vada ca este aceeasi persoana din imputernicire).
Acea imputernicire se opreste de catre angajator si se depune la dosarul dvs de personal ca sa se demonstreze eliberarea cartii.
Multumesc pentru raspuns.Da,asa este.In procura era specificat ca persoana respectiva e inputernicit pentru ridicarea carti de munca si daca e cazul pentru semnarea oricarui document daca e cazul.Patronii au refuzat,ca nu e legal acest lucru,ca in Codul Muncii ,Legea xy,spune ca numai personal este legal ridicarea cartii de munca.Ce pot sa fac?Eu sunt din Satu Mare,firma din Bucuresti.Pe ce lege pot sa ma refer in acest caz?Multumesc
Legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale modificata atribuie notarilor si activitatea de intocmire de imputerniciri.
Daca un act incheiat de notar are calitate executorie, ce doreste de fapt angajatorul dvs? Daca actul este semnat si parafat de notar ce ar dori in plus angajatorul?
da cartea de munca se ridica personal sau cu procura in notariat de persoana pe care o mandatati.

Alte discuții în legătură

Imputernicire ridicare carte de munca andrei2105 andrei2105 In cazul in care plec de la o firma dintr-un oras si ma angajez in alt oras aflat la distanta de 600 de km iar cei de la firma de la care plec nu imi ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut ? Bogdan28 Bogdan28 cineva a lucrat la o societate. apoi a fost dat afara, si s-a dus la alta societate. noua societate nu i-a putut incheia contract de munca deoarece cei de la ... (vezi toată discuția)
Returnare carte de munca csaceanul csaceanul salut! as vrea sa stiu care este termenul legal de returnare a cartii de munca dupa demisie (in cat timp ar trebui sa primesc cartea de munca de la fostul ... (vezi toată discuția)