avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputernicire ridicare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputernicire ridicare carte de munca

In cazul in care plec de la o firma dintr-un oras si ma angajez in alt oras aflat la distanta de 600 de km iar cei de la firma de la care plec nu imi elibereaza cartea de munca in timp util plecarii mele din oras pot imputernici o ruda sau o persoana in mod legal in fata notarului sa imi ridice cartea de munca atunci cand o voi putea primi pentru a nu mai face deplasarea de 600 de km care cere bani si invoire de la noul loc de munca? Ulterior acea persoana imi va inmana cartea de munca in cel mai scurt timp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:12, 8 Mai 2008
Da!
Se poate face printr-o hartie numai intre parti sau e nevoie neaparat prin notar?
andrei2105 a scris:

Se poate face printr-o hartie numai intre parti sau e nevoie neaparat prin notar?

Intre parti este valabil la ITM.
andrei2105 a scris:

In cazul in care plec de la o firma dintr-un oras si ma angajez in alt oras aflat la distanta de 600 de km iar cei de la firma de la care plec nu imi elibereaza cartea de munca in timp util plecarii mele din oras pot imputernici o ruda sau o persoana in mod legal in fata notarului sa imi ridice cartea de munca atunci cand o voi putea primi pentru a nu mai face deplasarea de 600 de km care cere bani si invoire de la noul loc de munca? Ulterior acea persoana imi va inmana cartea de munca in cel mai scurt timp.

Puteti face o procura notariala acelei persoane care va ridica cartea de munca.
Fostul dvs angajator va mai poate cartea de munca prin posta folosind prioripost .... am vazut ca se practica asa ceva
Există 2 posibilităţi:
1. Angajatorul vă trimite prin poştă carnetul de muncă, cu confirmare de primire. Aceasta ar fi de preferat unei împuterniciri. Solicitaţi angajatorului printr-o scrisoare recomandată această soluţie indicând corect adresa dv.
P.S. Angajatorul este obligat ca, în termen de 5 zile de la încetarea raporturilor de muncă, să vă elibereze carnetul de muncă cu înscrierile aferente perioadei lucrate la acesta. Dacă se întârzie mult, nu vă veţi putea angaja în altă parte fără carnetul de muncă!!!
2. Procură notarială specială prin care mandataţi altă persoană pentru ridicarea carnetului de muncă. Aceasta însă implică timp, costuri legate de autentificarea procurii etc.

Alte discuții în legătură

Carte de munca nereturnata dianap12 dianap12 Buna ziua, am plecat de la firma de la care lucrez prin acordul partilor si acum vreau sa ma angajez in alta parte. Problema este ca societatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)
Carte de munca incheiata dupa cat timp? Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Buna ziua, Dupa cat timp de la terminarea contractului de munca conf art 55 lit b, ar trebuie fostul angajator sa fie pregatit sa-mi inmaneze cartea de ... (vezi toată discuția)