avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor

Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 18 Iunie 2012
Domnule Director,

Subsemnatul…….angajat al S.C……..avand functia de ………va rog prin prezenta sa imi aprobati incetarea activitatii incepand cu data de………….., cu acordul partilor.

Va multumesc !
Data Semnatura

Inregistrati cererea la secretariatul societatii, in registrul de intrari; lasati originalul si va luati o copie. Este bine sa va dea aceeptul imediat.
ce fac cand angajatorul nu inregistreaza cererea de demisie cu acordul partilor la itm?

cat astept sa-mi pot lua eu cartea de munca?dar daca nu si-a depus statele de plata pe lunile anterioare?



:offtopic: Interventie moderator
Este o incalcare a regulamentului postarea a doua mesaje unul , dupa altul. De aceea, pe viitor va invit sa folositi optiunea de edit pentru completarea mesajului anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
camiz a scris:

ce fac cand angajatorul nu inregistreaza cererea de demisie cu acordul partilor la itm?


Nu exista cerere de demisie cu acordul partilor.
La ITM se inregistreaza decizia de incetare a contractului individual de munca si nu cererea dvs de demisie sau de incetare a c.i.m.

Actele privind modificarea, suspendarea, executarea si incetarea c.i.m. se inregistreaza al ITM in termen de 5 zile de al perfectarea lor. Potrivit Legii nr.130/1999, in cazul in care acest termen nu este respectat angajatorului este susceptibil de a fi sanctionat contraventional.

Numai dupa depunerea statelor de plata si a deciziei de incetare a c.i.m vi se poate elibera carnetul de munca.
Puteti depune o sesizare la ITM, in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara.
Firmele care nu au responsabilitate fata de angajatii lor, care nu au platit impozitele cuvenite nu depun state la ITM . Sfatuiesc salariatii sa se informeze foarte bine in privinta corectitudinii firmelor la care se vor angaja, din surse sigure. Problema este complexa, astfel ca un salariat care se gaseste in nefericita situatie sus amintita va avea o surpriza neplacuta deoarece nu-si va putea recupera Cartea de Munca foarte usor. In aceste situatii desigur ca el nu stie adevaratul motiv, de ce dureaza atat de mult procedura inchiderii Cartii de Munca. Sunt amanati de angajatorii cu rea credinta si pusi pe drumuri fara rost, suporta multa umilinta si bataie de joc.
In cazul in care totusi va angajati la un asemenea loc de munca, o solutie eficienta care va va lamuri daca patronul la care lucrati isi plateste impozitele pt salariati consta in solicitarea unei copii dupa CM, actualizata la zi, asta inseamna :data la care ati fost angajat, ultimul salariu si modificarile facute pana la data la care ati solicitat CM. Daca patronul nu va elibereaza copia dupa Cartea de Munca in maxim doua saptamani si in schimb va amana, va repede sau nu va ia in seama va sfatuiesc sa va gasiti alt loc de munca .
Daca nu aveti Cartea de Munca, firma este obligata sa va achizitioneze una si sa va inscrie vechimea acumulata plus modificarile.
Doresc sa atrag atentia ca firmele au prostul obicei de a da vina pe Inspectoratul Teritorial de Munca, in situatia in care salariatul nu primeste Cartea de Munca dupa inchiderea acesteia. Inspectoratul Teritorial de Munca isi face datoria , iar Cartie de Munca sunt operate si inchise la timp. Daca se opereaza la timp, Cartea de Munca poate fi recuperata de catre salariat in maxim doua zile. Daca nu se fac modificarile din timp, nu sunt depuse statele de plata, actele aditionale, etc. si salariatul doreste sa plece prin demisie sau acordul partilor acordul partilor, va fi amanat foarte mult timp .


Problemele legate de carnetele de munca si ITM nu sunt chiar asa cum spui .... in maxim doua zile, daca sunt operate la timp toate modificarile in carnetul de munca acestea sunt eliberate :-/

In al doilea rand, potrivit Legii nr.130/1999 republicata toti cei care au salariati sunt obligati sa depuna la ITM actele privind modificarea, suspendare , executarea si incetarea c.i.m., precum si sa inregistreze la ITM contractele individuale de munca. Legea nu prevede faptul ca daca nu platesti taxele si impozitele catre stat pentru salariati nu depui statele de plata la ITM.

In al treilea rand, in cazul in care nu se poate achizitiona carnet de munca societatea este obligata sa elibereze o adeverinta de vechime vizata de catre ITM pentru perioada lucrata.

Alte discuții în legătură

Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? aly_yoana aly_yoana Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? Va rog sa detaliati. (vezi toată discuția)
Imputernicire ridicare carte de munca andrei2105 andrei2105 In cazul in care plec de la o firma dintr-un oras si ma angajez in alt oras aflat la distanta de 600 de km iar cei de la firma de la care plec nu imi ... (vezi toată discuția)
Carte de munca incheiata dupa cat timp? Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Buna ziua, Dupa cat timp de la terminarea contractului de munca conf art 55 lit b, ar trebuie fostul angajator sa fie pregatit sa-mi inmaneze cartea de ... (vezi toată discuția)