avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Irena24

Activitate Irena24

Buna ziua,

Am inregistrat in paralel cu contractul individual de munca un contract de stagiu la ITM (chimist debutant). Stagiul se incheie la 1 februarie. Daca imi dau demisia in luna ianuarie, pe perioada preavizului stagiul se efectueaza in continuare sau este suspendat? Am citit ca in timpul preavizului contractul de munca nu se suspenda asa ca ma gandesc ca si stagiul ar merge in continuare si as putea lua certificatul de finalizare daca imi depun demisia pe 8 ianuarie (preavizul ar fi pana pe 5 februarie - 20 zile lucratoare, iar stagiul s-ar incheia conformul contractului pe 1 februarie). As putea sa obtin certifucatul de finalizare fara probleme daca imi dau demisia? Sau trebuie sa astept terminarea stagiului pentru a-mi depune demisia? Multumesc!
Buna ziua,

Lucrez la un spital privat cu linie de garda in cadrul laboratorul de analize medicale. Programul este in ture 12/24, 12/48 inclusiv tura de noapte si sarbatori. O colega aflata in perioada de proba si-a dat ieri demisia si sefa de laborator ne-a cerut sa refacem programul ceea ce inseamna program 12/24 3 saptamani si implicit ore suplimentare sau sa renuntam la concedii si sa avem program normal. Ma poate obliga angajatorul sa renunt la concediu sau sa fac ore suplimentare (platite 175%) daca eu nu vreau? Pot fi sanctionata daca refuz? Mentionez ca sunt debutant si am in paralel incheiat si un contract de stagiu inregistrat la ITM care se termina la 1 februarie 2025. Demisia mea inseamna intreruperea stagiul si nu imi doresc acest lucru. Multumesc!