avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Lucrez la un spital privat cu linie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Lucrez la un spital privat cu linie de garda in cadrul ...

Buna ziua,

Lucrez la un spital privat cu linie de garda in cadrul laboratorul de analize medicale. Programul este in ture 12/24, 12/48 inclusiv tura de noapte si sarbatori. O colega aflata in perioada de proba si-a dat ieri demisia si sefa de laborator ne-a cerut sa refacem programul ceea ce inseamna program 12/24 3 saptamani si implicit ore suplimentare sau sa renuntam la concedii si sa avem program normal. Ma poate obliga angajatorul sa renunt la concediu sau sa fac ore suplimentare (platite 175%) daca eu nu vreau? Pot fi sanctionata daca refuz? Mentionez ca sunt debutant si am in paralel incheiat si un contract de stagiu inregistrat la ITM care se termina la 1 februarie 2025. Demisia mea inseamna intreruperea stagiul si nu imi doresc acest lucru. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
Irena24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 4 Decembrie 2024
Art. 38 Codul muncii prevede că „salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate”.

Art. 39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
c) dreptul la concediu de odihna anual;
...

De asemenea, angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada de preaviz. StefaniaLeo StefaniaLeo Buna ziua! Daca pe data de 02.09.2024 am facut o cerere de concediu pt. perioada 24-25-26 septembrie si aceasta a fost aprobata, dar intre timp pe data de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neludip neludip Comform graficului intocmit in luna noiembrie 2015 ptr concediu de odihna din 2016,figurez in concediu legal-15 zile in perioada 01-22 ianuarie 2016 si 20-31 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna noitoti12 noitoti12 Lucrez la o firma la care am fost informati ca in lunile august si septembrie nu se acorda concedii de odihna si cererile pe care le-am depus pentru lunile ... (vezi toată discuția)