avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu in perioada de preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu in perioada de preaviz.

Buna ziua! Daca pe data de 02.09.2024 am facut o cerere de concediu pt. perioada 24-25-26 septembrie si aceasta a fost aprobata, dar intre timp pe data de 13.09.2024 am notificat angajatorul cu privire la demisia mea cu preaviz, concediul ramane valabil chiar daca e in perioada de preaviz si a fost aprobat inainte de hotararea de demisie? Ma poate obliga angajatorul sa renunt la concediu sau sa prelungesc perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 14 Septembrie 2024
Concediul ramane valabil chiar daca este in perioada de preaviz si a fost aprobat inainte de demisie.
Buna ziua

Concediul de odihna aprobat nu afecteaza durata preavizului.

Perioada de peaviz se prelungeste numai cand contractul de munca este suspendat (de exemplu in cazul concediului medical).

Angajatorul nu va poate obliga sa prelungiti perioada de preaviz in cazul expus.

Conform (art 151 din Codul Muncii), angajatorul are dreptul sa va cheme din concediul de odihna, dar numai in caz de forta majora, situatie in care este obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Art. 151 C.mun.
(1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Asadar, rechemarea este posibila si pentru alte situatii, nu numai in caz de forta majora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare din concediul de odihna IBH IBH Codul Muncii ofera angajatorului posibilitatea de a rechema angajatul la locul de munca, pentru cazuri de forta majora sau lucrari urgente. Se aplica aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Adrian Rain Adrian Rain Buna ziua Mi-am dat demisia cu preaviz de 20 de zile lucrătoare, 8 zile am fost la muncă iar următoarele 12 m-au băgat în concediu de odihnă. Iar pe ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)