avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rechemare din concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rechemare din concediul de odihna

Codul Muncii ofera angajatorului posibilitatea de a rechema angajatul la locul de munca, pentru cazuri de forta majora sau lucrari urgente.
Se aplica aceasta prevedere in cazul in care angajatul efectueaza cele 10 zile obligatorii de concediu neintrerupt?
Cel mai recent răspuns: IBH , utilizator 07:05, 11 Ianuarie 2017
Art. 151. [C.mun.
.......
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

In speta, prevederile de mai sus sunt aplicabile si situatiei in care salariatul se afla in perioada de 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Concedii AdrianEV AdrianEV În cazul în care un concediu este stabilit conform proceudrilor codului muncii, se poate respinge de către angajator în momentul în care acesta ... (vezi toată discuția)
De cate ori pot fi rechemat din concediu pioneer390 pioneer390 Sunt agent securitate, iar in timpul concediului de odihna am fost rechemat la lucru. Stiu ca este legal se ma recheme, mi-a si dat restul zilelor de concediu, ... (vezi toată discuția)