Comform graficului intocmit in luna noiembrie 2015 ptr concediu de odihna din 2016,figurez in concediu legal-15 zile in perioada 01-22 ianuarie 2016 si 20-31 decembrie 2016;Mi-a fost aprobat concediu,s-a intocmit bon de concediu,comform rgulamentu-lui si mi s-a dat pirma de vacanta,comform contractului de munca individual.Ulterior am fost imformat verbal ca pe perioada din ianuarie sa ma prezint la serviciu sub amenintarea ca daca nu ma vo prezenta,voi fi trcut in pontaj -LIPSA. Am cerut lamuriri in scris si mi s-au refuzat. In aceeasi ordine mi s-a refuzat cererea ptr 2 ture libere insumand 24 ore,desi figurez cu 60 ore efectuate suplimentar,care nu mi-au fost platite desi sant mai vechi de 60zile de la data efectuarii;Va rog sa ma ajutati spunandu-mi cum sa actionez ptr a nu-mi periclita situatia in conditiile in care dupa 40 ani in 2016 intru in ultimul an inainte de pensionare;Va multumesc anticipat.
Art.151 C.mun.
..... (2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Dvs intrati in CO , iar angajatorul trebuie sa emita o decizie de rechemare din CO.
Concediu odihna
goplanet
Am bilet de avion si am platit un avans nerambursabil pentru o parte din concediul de odihna din anul 2013, iar in ultima zi lucratoare din anul acesta ne ... (vezi toată discuția)