avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Activitate ct77

Activitate ct77

In iunie 2019 a fost data sentinta definitiva si comunicarea ei. In aprilie 2022 s-a recomunicat aceasta sentinta iar in 2024 primaria cere plata cheltuieli de judecata a unor avocati. Acesti 40k lei nu existau in sentinta din 2019. De=abia acum primaria cere acesti bani.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Vorbiti cu avocatul dvs. și, dacă sunteți în termen, formulați apel/recurs cu privire la cheltuielile de judecată. Există o Decizie a ICCJ cu privire la respingerea onorariul ce trebuie achitat unui avocat ce reprezintă o entitate juridică ce are in schema de organizare post de consilier juridic. Iar primăriile au aceste departamente juridice în componența lor.

Am avut un proces pierdut iar sentinta a fost comunicata. Dupa vre-o doi ani s-a recomunicat sentinta iar dupa alti 2 ani (in total 4) am fost dat in judecata pentru plata cheltuielilor de judecata.
Intrebarea este: Desi sentinta a fost comunicata prima data acum 4 ani, re-comunicarea acestei sentinte in urma cu 2 ani, prelungeste termenul prescrierii?
In 2015 am dat in judecata primaria pentru ca nu a retrocedat corect un teren (Nu a fost retrocedata toata suprafata, adica ~200 de metri patrati mai putin).
Procesul a fost pierdut chiar dacă cred că am avut dreptate... Se pare că nu te pui cu primăria. Și acum am aflat că trebuie să plătesc onorariile de avocat ale primăriei, care sunt 40.000 de lei.
Aceste cheltuieli mi se par exagerate având în vedere că avocatului care ne-a reprezentat i s-au plătit vreo 5.000 de lei.
Întrebările mele sunt:
1.) Considerati ca aceste cheltuieli de 40.000 lei sunt normale?
2.) Pot fi reduse cumva?