avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 2015 am dat in judecata primaria pentru ca nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2015 am dat in judecata primaria pentru ca nu a retrocedat ...

In 2015 am dat in judecata primaria pentru ca nu a retrocedat corect un teren (Nu a fost retrocedata toata suprafata, adica ~200 de metri patrati mai putin).
Procesul a fost pierdut chiar dacă cred că am avut dreptate... Se pare că nu te pui cu primăria. Și acum am aflat că trebuie să plătesc onorariile de avocat ale primăriei, care sunt 40.000 de lei.
Aceste cheltuieli mi se par exagerate având în vedere că avocatului care ne-a reprezentat i s-au plătit vreo 5.000 de lei.
Întrebările mele sunt:
1.) Considerati ca aceste cheltuieli de 40.000 lei sunt normale?
2.) Pot fi reduse cumva?
Cel mai recent răspuns: ct77 , utilizator 21:18, 2 Ianuarie 2025
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă hotărârea este definitiva nu mai aveți soluții.Onorariul solicitat este enorm pt astfel de spete,trebuia solicitata reducerea acestuia fie la fond când au fost puse concluzii,fie în apel ca motiv de apel.In provincie sunt reduse onorarii modice de 1000-1500 de lei automat de către instanta pt a da peste nas anumitor av asa ca soluția pe acest aspect lasă loc de multe interpretări..
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste onorarii nesimtite (dupa modelul lefurilor, pensiilor, etc) sunt unele din armele cu care primariile ii sperie pe recalcitranti. In urbea mea o face pe fata, iti zice ca daca nu esti multumit, poti sa te adresezi instantei, dar daca pierzi (si in 90% din cauze pierzi!), vei avea de platit. Alt aspect, tot mai raspandit: clanurile familiare. El procuror, ea judecator, nora/fiul avocat, alta/altul pe la primarie/prefectura/anaf/etc. Cei 10% care au castigat au facut-o stramutand cauzele la alte curti de apel.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Vorbiti cu avocatul dvs. și, dacă sunteți în termen, formulați apel/recurs cu privire la cheltuielile de judecată. Există o Decizie a ICCJ cu privire la respingerea onorariul ce trebuie achitat unui avocat ce reprezintă o entitate juridică ce are in schema de organizare post de consilier juridic. Iar primăriile au aceste departamente juridice în componența lor.
In iunie 2019 a fost data sentinta definitiva si comunicarea ei. In aprilie 2022 s-a recomunicat aceasta sentinta iar in 2024 primaria cere plata cheltuieli de judecata a unor avocati. Acesti 40k lei nu existau in sentinta din 2019. De=abia acum primaria cere acesti bani.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Vorbiti cu avocatul dvs. și, dacă sunteți în termen, formulați apel/recurs cu privire la cheltuielile de judecată. Există o Decizie a ICCJ cu privire la respingerea onorariul ce trebuie achitat unui avocat ce reprezintă o entitate juridică ce are in schema de organizare post de consilier juridic. Iar primăriile au aceste departamente juridice în componența lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin sentință civilă pronunțată de instanța de fond am ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Prin sentință civilă pronunțată de instanța de fond am fost obligat să plătesc cheltuieli de judecată, onorariu avocat în sumă de 2.000 lei. Am ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat angajat de primărie Luci321 Luci321 Primărie de comună, chemată în judecată pentru refuz comunicare informații de interes public e reprezentată de avocat. În întâmpinarea depusă pentru ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata fara hotarare judecatoreasca terentetalharu terentetalharu Buna seara, Am un prieten cu următoarea speța: Din diferite motive prietenul meu rămâne cu o restanta la cotele de întreținere de 2500 lei. In luna ... (vezi toată discuția)