avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli de judecata fara hotarare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli de judecata fara hotarare judecatoreasca

Buna seara,
Am un prieten cu următoarea speța:
Din diferite motive prietenul meu rămâne cu o restanta la cotele de întreținere de 2500 lei. In luna iunie asociația il da in judecata si cere plata cheltuielilor de judecata, înainte sa se judece cauza in luna iulie il împrumut cu 2500 si plătește restanta. In luna octombrie primește hotărârea judecătoreasca in care este pus la plata cheltuielilor de judecata. la plata cotelor de întreținere in luna noiembrie chitanța ii este eliberata in contul cheltuielilor de judecata. Prietenul meu face apel . Astăzi asociația afișează cotele de întreținere cu încă 800 lei - Avocat - Apel.
Întrebarea mea este: - Este corecta imputarea cheltuielilor cu avocatul pentru a doua oara? Este abuziva afisarea cheltuitelor cu avocatul fără hotărâre judecătoreasca pentru apel?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 18:50, 4 Martie 2015
Urmariti aceasta discutie, aceeasi situatie www.avocatnet.ro/content/for...
In mod normal, dupa pronuntarea sentintei, cheltuielile de judecata, suportate de asociatie pana atunci, sunt recuperate de la restantier. Si ma refer aici in primul rand la onorariul avocatului.
terentetalharu a scris:
In luna octombrie primește hotărârea judecătoreasca in care este pus la plata cheltuielilor de judecata. la plata cotelor de întreținere in luna noiembrie chitanța ii este eliberata in contul cheltuielilor de judecata. Prietenul meu face apel . Astăzi asociația afișează cotele de întreținere cu încă 800 lei - Avocat - Apel.
Întrebarea mea este: - Este corecta imputarea cheltuielilor cu avocatul pentru a doua oara? Este abuziva afisarea cheltuitelor cu avocatul fără hotărâre judecătoreasca pentru apel?

Primele cheltuieli de judecata au fost pentru onorariul avocatului ce a reprezentat asociatia in prima instanta.
Daca prietenul a facut apel, asociatia a platit iar onorariul avocatului (acelasi sau altul) iar acesti bani trevbuie sa fie consemnati ca o cheltuiala pentru acest restantier. Sigur ca instanta de apel va hotari daca restantierul va suporta acest onorariu intreg sau cenzura sau poate nu. Judecati-va in apel si va conformati hotararii definitive.

Am înțeles!
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar narteaandrei narteaandrei In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere+cheltuieli Randadan Randadan Buna ziua, Suntem asociatie de proprietari a unui bloc. Dorim sa recuperam datoriile la intretinere ale unor locatari care nu doresc sa participe la bunul ... (vezi toată discuția)