Daca sunteti nemultumit de activitatea presedintelui, la prima adunare generala, puteti propune si alege alt presedinte.
Referitor la amenda primita, presupun ca a fost amendat de politie, de primarie, de o institutie... Am inteles ca a contestat amenda, aceasta fiind o procedura legala prin care orice om amendat poate incerca sa scape de plata amenzii. Si cei care aplica amenda pot gresi uneori. Dumneavoastra "l-ati ajutat" sa platesaca acea amenda. Ce interes ati avut ca sa platesca amenda?
Spuneti ca
Mi-au fost introduse in intretinere si cheltuielile asociatiei cu consilierea juridica aferenta.
Este firesc ca cineva sa platesca. Toate cheltuielile pe care asociatia le face pentru a recupera debitele de la un proprietar se pun in sarcina acelui proprietar. In cazul cand asociatia (presedinte, administrator) trimit o notificare prin posta cu confirmare de primire, costul acesteia se afiseaza pe lista de plata in sarcina destinatarului (4-5 lei). In cazul cand asociatia (presedintele) instituie privilegiul imobiliar pe apartament pentru debite fata de asociatie, costul acestuia (100 lei plus ceva maruntis calculat procentual) se pune in sarcina proprietarului restantier. In cazul cand asociatia (presedintele) incheie un contract de asistenta juridica si reprezentare in instanta cu un avocat pentru actionarea in judecata a unui restantier, acesata cheltuiala se pune in sarcina restantierului.
Sigur ca in final instanta o sa se pronunte si va decide ce si cat va fi obligat restantierul sa plateasca asociatiei.
Instanta se pronunta asupra sumelor reprezentand cotele de intretinere, restantele la reparatii, penalizarile, fondurile s.a.m.d. Tot atunci se va pronunta si asupra cheltuielilor de judecata.
De aceea nu este corecta sustinerea cuiva de mai sus care spune "daca nu exista hotarare judecatoreasca care sa dispuna obligarea dvs la plata de sume dovedite in conditiile legii de catre asociatia de proprietari,impunerea este netemeinica"
Pai nu exista hotarare judecatoreasca nici pentru restantele la caldura, la apa ... la toate cotele lunare, penalizari, fonduri. Daca ar functiona asa logica, ar trebui ca toate acestea sa nu apara pe lista de plata decat dupa obtinerea hotararii judecatoresti. Pana atunci lista trebuie sa fie goala!#-o
Iar instanta ar trebui sa se pronunte pe vorbe si pe aluzii la lista de plata.
Iar in contabilitatea asociatiei ar fi la fel de dificil sa inchei un exercitiu finaciar, o situatie lunara, semestriala daca faci o cheltuiala din banii asociatiei si nu o repartizezi pe lista de plata. ganditi-va un pic la situatia simpla a activului si pasivului asociatiei si-o sa vedeti ca o plata din casa trebuie sa aiba corespondent intr-un alt post din acti sau din pasiv, in acest caz in obligatia restantierului, in debitori diversi..., pana la recuperarea sumei.