Si atunci , fapta avocatului , la ce articol se incadreaza ? ..... s-au avocatii nu sunt trasi la raspundere pentru abateri ?
Si mai precizez , ca domnul avocat s-a folosit de un fals , in dosarul cu pricina . Poate spune ca la momentul ala , nu stia ca e fals ...dar acuma stie ! ...si uite ce ne spune legea 286/2009 NCP
Art. 267
Omisiunea sesizării
(1) funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Adevarat ... dar au trecut luni de zile, si nu se face nimic . Nici o audiere , nici o declaratie , nici o punere fata in fata .
Timpul trece in defavoarea mea si dupa un an , nu o sa mai am dreputul sa faca alta plangere
......
Sa fac o plangere si la Politie economica ?
Si o plangere la Baroul din care face parte domnul avocat ?
Ei au furat identitatea imobilului meu si au atasat-o la dosarul lor .
Am descoperit fapta cand am vrut sa vand imobilul . Daca eram de acord cu ei , pierdeam 2000 de euro . 1000 era mita ce mi-au cerut ca sa anuleze dosarul lor , si 1000 ca sa-mi faca avocatul un alt dosar , sa devin eu proprietar . Si abia apoi sa pot sa vand imobilul . Si evident , era in favoarea avocatului , care castiga onorariul de la trei dosare . Al treilea dosar ere pentru cumparatorii mei . ... si toate astea ar fi durat vre-o doi ani ...
Actele doveditoare se afla deja la Parchet . Singurele acte pe care eu nu le pot solicita , sunt cele de la Primarie ,dar pe care le-am vazut si care constau in Cf-ul imobilului meu nr 719 , pe care e trecut cu pixul numarul imobilului lor , nr 539 . Prin acel fals au putut trece in Certificatul fiscal , numarul topografic al imobilului meu . Si nici masuratoarea topografica nu a fost facuta cand au intocmit dosarul , fiindca dl. avocat nu a invocat legea din 2015 , privind obligativitatea masuratorii topografice in astfel de dosare . Acest amanunt i-mi da certitudinea ca stia ca realizeaza un dosar cu buna-stiinta si rea-credinta .
Multumesc pentru raspuns .
Avocatul in cauza , poate spune ca in momentul intocmirii dosarului nu stia ca actul era un "" fals in inscrisuri sub semnatura privata "" , elibarat de Primarie si semnat chiar de primar ... fals intocmit pe un baza altui "" fals in inscrisuri "" , depus la Primarie . Prin aceste doua falsuri , au putut realiza un dosar de uzucapiune pe imobilul cu nr 539 ( care e posesia lor corecta ) , dar cu alt numar topografic , de la imobil nr 719 ( acest imobil e posesia mea ) . Astfel au dobandit doua imobile intr-un singur dosar .
Cand am descoperit fapta , nestiind ca apelez la acelasi avocat , am cerut lamuriri asupra faptei .
Ca sa rezolve amiabil "" gresala ", domnul avocat si beneficiara acelei uzucapiuni , mi-au cerut "" mai mult de 1000 euro "" , ca sa rectifice dosarul . Nevrand sa le dau banii , refuza sa reglementeze problema .
Am deschis dosar penal si se cerceteaza fapta .
........
Ideea mea e sa fac un denunt la Barou , pentru avocatul in cauza . Pentru asta aveam nevoie de cateva lamuriri .
E mai greu , cand e vorba de sfaturi contra unui coleg ......
Ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act fals intr-un dosar si prin acel dosar s-a cauzat un prejudiciu altei persoana ? Daca nu ia atitudine si nu remediaza prejudiciul , pagubitul ce trebuie sa faca ?
Daca am depus opozitia , trebuie sa primesc instintare de la judecatorie , sa stiu daca a fost luata in considerare ? Si nu e cerere abuziva, e intamaiata pe dovezi scriptice , atasate la opozitie .
Multumesc !
De unde act de proprietate, daca eu am nevoie de certificatul de atestare fiscala, ca sa fac uzucapiunea ? ...actul de proprietate o sa-l primesc dupa sentinta ...nu ?
Ce pasi trebuie urmati si ce acte sunt necesar ca sa inscrii la primarie , in certificatul de atestare fiscala , un numar de carte funciara cu numar topografic ?