Ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act fals intr-un dosar si prin acel dosar s-a cauzat un prejudiciu altei persoana ? Daca nu ia atitudine si nu remediaza prejudiciul , pagubitul ce trebuie sa faca ?
CHKa
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @Luminita-Sufletel , probabil acesta e motivul pentru care nu primiti nici un raspuns de la avocati , ca ar parea o aparare de clan , Eu nu sunt avocat , prin urmare , ma incumet sa va raspund eu , asa cum vad lucrurile . Intr-un proces , avocatul nu face nimic in numele sau , ci in numele clientului sau . Nu el s-a folosit de un act fals ( daca e asa ) , ci clientul sau , el a fost , oarecum , “ vocea “ acestuia . Presupun ca , deontologia profesionala nu I-ar fi permis sa prezinte instantei cu buna-stiinta un act fals ca fiind legitim . Daca a aflat ulterior , pacatul e al clientului sau , nu al lui , persoana prejudiciata trebuie sa se indrepte asupra celui care i-a produs paguba , sa demonstreze ca documental era fals ( daca era , într-adevar fals ) si sa obtina remedierea situatiei . Avocatul nu are ce atitudine sa ia si nici ce prejudiciu sa repare . Va indreptati atentia asupra altei persoane decat cea vinovata .
Multumesc pentru raspuns .
Avocatul in cauza , poate spune ca in momentul intocmirii dosarului nu stia ca actul era un "" fals in inscrisuri sub semnatura privata "" , elibarat de Primarie si semnat chiar de primar ... fals intocmit pe un baza altui "" fals in inscrisuri "" , depus la Primarie . Prin aceste doua falsuri , au putut realiza un dosar de uzucapiune pe imobilul cu nr 539 ( care e posesia lor corecta ) , dar cu alt numar topografic , de la imobil nr 719 ( acest imobil e posesia mea ) . Astfel au dobandit doua imobile intr-un singur dosar .
Cand am descoperit fapta , nestiind ca apelez la acelasi avocat , am cerut lamuriri asupra faptei .
Ca sa rezolve amiabil "" gresala ", domnul avocat si beneficiara acelei uzucapiuni , mi-au cerut "" mai mult de 1000 euro "" , ca sa rectifice dosarul . Nevrand sa le dau banii , refuza sa reglementeze problema .
Am deschis dosar penal si se cerceteaza fapta .
........
Ideea mea e sa fac un denunt la Barou , pentru avocatul in cauza . Pentru asta aveam nevoie de cateva lamuriri .
Si ati preferat sa pierdeti posibilitatea de a face acea uzucapiune pentru 1000 euro ??? E cat se poate de posibil sa nu existe o fapta penala , sau sa nu identifice procurorii o infractiune … O reclamatie la barou ( nu denunt ) nu vad sa aiba vreun succes , avocatul nu a facut decat sa-si faca treaba pentru care a fost angajat . Sa demonstrati ca acesta , cu buna stiinta , a prezentat instantei un act fals ca fiind legitim… chiar nu stiu cum ati putea face … Imprejurarea ca , ulterior , a aflat - ca I-ati spus dvs. - nu va avea nici o relevanta . Actionati cum considerati …
Ei au furat identitatea imobilului meu si au atasat-o la dosarul lor .
Am descoperit fapta cand am vrut sa vand imobilul . Daca eram de acord cu ei , pierdeam 2000 de euro . 1000 era mita ce mi-au cerut ca sa anuleze dosarul lor , si 1000 ca sa-mi faca avocatul un alt dosar , sa devin eu proprietar . Si abia apoi sa pot sa vand imobilul . Si evident , era in favoarea avocatului , care castiga onorariul de la trei dosare . Al treilea dosar ere pentru cumparatorii mei . ... si toate astea ar fi durat vre-o doi ani ...
Actele doveditoare se afla deja la Parchet . Singurele acte pe care eu nu le pot solicita , sunt cele de la Primarie ,dar pe care le-am vazut si care constau in Cf-ul imobilului meu nr 719 , pe care e trecut cu pixul numarul imobilului lor , nr 539 . Prin acel fals au putut trece in Certificatul fiscal , numarul topografic al imobilului meu . Si nici masuratoarea topografica nu a fost facuta cand au intocmit dosarul , fiindca dl. avocat nu a invocat legea din 2015 , privind obligativitatea masuratorii topografice in astfel de dosare . Acest amanunt i-mi da certitudinea ca stia ca realizeaza un dosar cu buna-stiinta si rea-credinta .