avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act ...

Ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act fals intr-un dosar si prin acel dosar s-a cauzat un prejudiciu altei persoana ? Daca nu ia atitudine si nu remediaza prejudiciul , pagubitul ce trebuie sa faca ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 02:44, 15 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luminita-Sufletel a scris:
Am deschis dosar penal si se cerceteaza fapta .

Doamnă, Ați scris mai sus ca ati deschis dosar penal sa se cerceteze fapta. Asteptati sa se cerceteze fapta.
Noi nici nu stim clar si precis care este fapta la care faceti referire. Si nici daca avocatul a fost angajat de dvs sau nu.
Din ce ati scris, se intelege ca dvs aveti o problema cu acel avocat pentru ca intr-un litigiu anterior s-ar fi depus un inscris considerat de dvs ca fiind falsificat de cineva de la primarie sau ceva asemanator. Problema pe care trebuie sa o intelegeti este avocatul este doar un reprezentant al clientului si nu clientul in sine, si nu este nici primar al localitatii respective. Cred ca sunteti pe o directie gresita cu aceasta discutie in care dvs vreti neaparat solutii impotriva avocatului respectiv. Ati deschis deja mai multe topicuri pe aceasta tema si vi s-a raspuns chiar de catre avocati. Aveti deja o plangere depusa, dupa cum chiar dvs ati spus. Acolo, in dosarul penal, se va stabili cine si daca este vinovat. Nu vad ce vi s-ar putea raspunde mai mult decat atat in aceasta discutie /topic.
Depinde dacă a știut sau nu la momentul utilizării că documentul respectiv este un fals. Din postarea dumneavoastră rezultă că avocatul ar fi aflat ulterior, după finalizarea procesului. În acest caz, nu are nicio obligație, de fapt intrăm în zona confidențialității relației dintre avocat și clientul său. Dacă a folosit un fals cu bună știință pentru a produce efecte juridice, avocatul, ca toată lumea, se face vinovat de infracțiuni de fals și uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o hotarare judecatoreasca civila, cu drep de apel , dar ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Daca am o hotarare judecatoreasca civila, cu drep de apel , dar intre timp am facut si Denunt la Parchet si am primit numar de dosar ,,,, in apel , trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intr-o somatie afisata la primarie, pentru uzucapiune , se trece ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel intr-o somatie afisata la primarie, pentru uzucapiune , se trece : numele .... ? numarul de casa ..... ? cf -ul ...? (vezi toată discuția)
Am dreptul al apel intr-un dosar de revizuire pentru o uzucapiune ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Am dreptul la apel intr-un dosar de revizuire pentru o uzucapiune , uzucapiune facut de cativa ani . Uzucapiunea s-a facut pe nr. de casa 539 , dar in dosar ... (vezi toată discuția)