avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act ...

Ce trebuie sa faca un avocat cand descopera ca a folosit un act fals intr-un dosar si prin acel dosar s-a cauzat un prejudiciu altei persoana ? Daca nu ia atitudine si nu remediaza prejudiciul , pagubitul ce trebuie sa faca ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 02:44, 15 Februarie 2025
Plângere penală, dar asta ați făcut-o deja.

Luminita-Sufletel a scris:

Ei au furat identitatea imobilului meu si au atasat-o la dosarul lor .
Am descoperit fapta cand am vrut sa vand imobilul . Daca eram de acord cu ei , pierdeam 2000 de euro . 1000 era mita ce mi-au cerut ca sa anuleze dosarul lor , si 1000 ca sa-mi faca avocatul un alt dosar , sa devin eu proprietar . Si abia apoi sa pot sa vand imobilul . Si evident , era in favoarea avocatului , care castiga onorariul de la trei dosare . Al treilea dosar ere pentru cumparatorii mei . ... si toate astea ar fi durat vre-o doi ani ...
Actele doveditoare se afla deja la Parchet . Singurele acte pe care eu nu le pot solicita , sunt cele de la Primarie ,dar pe care le-am vazut si care constau in Cf-ul imobilului meu nr 719 , pe care e trecut cu pixul numarul imobilului lor , nr 539 . Prin acel fals au putut trece in Certificatul fiscal , numarul topografic al imobilului meu . Si nici masuratoarea topografica nu a fost facuta cand au intocmit dosarul , fiindca dl. avocat nu a invocat legea din 2015 , privind obligativitatea masuratorii topografice in astfel de dosare . Acest amanunt i-mi da certitudinea ca stia ca realizeaza un dosar cu buna-stiinta si rea-credinta .

Adevarat ... dar au trecut luni de zile, si nu se face nimic . Nici o audiere , nici o declaratie , nici o punere fata in fata .
Timpul trece in defavoarea mea si dupa un an , nu o sa mai am dreputul sa faca alta plangere
......
Sa fac o plangere si la Politie economica ?
Si o plangere la Baroul din care face parte domnul avocat ?
Si mai precizez , ca domnul avocat s-a folosit de un fals , in dosarul cu pricina . Poate spune ca la momentul ala , nu stia ca e fals ...dar acuma stie ! ...si uite ce ne spune legea 286/2009 NCP
Art. 267
Omisiunea sesizării
(1) funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Avocații nu sunt funcționari publici.
Si atunci , fapta avocatului , la ce articol se incadreaza ? ..... s-au avocatii nu sunt trasi la raspundere pentru abateri ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca am o hotarare judecatoreasca civila, cu drep de apel , dar ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Daca am o hotarare judecatoreasca civila, cu drep de apel , dar intre timp am facut si Denunt la Parchet si am primit numar de dosar ,,,, in apel , trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intr-o somatie afisata la primarie, pentru uzucapiune , se trece ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel intr-o somatie afisata la primarie, pentru uzucapiune , se trece : numele .... ? numarul de casa ..... ? cf -ul ...? (vezi toată discuția)
Am dreptul al apel intr-un dosar de revizuire pentru o uzucapiune ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Am dreptul la apel intr-un dosar de revizuire pentru o uzucapiune , uzucapiune facut de cativa ani . Uzucapiunea s-a facut pe nr. de casa 539 , dar in dosar ... (vezi toată discuția)