avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate IonF

Activitate IonF

Anterior pt tura lucrată în weekend se primea liberul aferent după tura lucrată
+ un spor de 75% pt weekend. De aici deducția....
Așadar primim doar liberele normale, după fiecare tură lucrată, fără nimic altceva (fără bani și fără liber suplimentar-compensatoriu)....
În mesajele transmise eu am notat faptul că am lucrat în ture de câte 12 ore. Nu am lucrat suplimentar!!!
Cele 80 de ore de weekend au fost acumulate în cadrul programului normal de lucru.
Așadar, pt că nu au fost plătite ca și spor de weekend, legiuitorul spune că se vor compensa cu timp liber...
Eu înțeleg că astfel în perioada următoare pe lângă în loc să lucrez 14 ture de 12 ore, ar trebui să lucrez doar 7 sau 8 ture?
Am înțeles bine?
Sau pur și simplu nu a contat cum s-a lucrat în luna Ianuarie (că au fost și zile de weekend sau sărbători) nu vom beneficia de nimic...
Ms.
Sper că de această dată să fi fost înțeles pe deplin .
Insist, dar întrebarea era dacă se acordă alte libere, în plus față de cele normale după turele lucrate, dacă nu suntem plătiți pt orele de weekend și sărbători legale? Repet am lucrat conform planificării în mod obișnuit (nu au fost ore suplimentare).
Ms.
Bună ziua.
În cursul lunii Ianuarie 2025 s-a lucrat conform unei planificări lunare (program 12/24, 12/48). Prin ordonanța "trenuleț" a fost blocată plata orelor de weekend și sărbători legale, iar pe urmă în luna Februarie s-a revenit asupra OUG, și s-a dispus ca începând cu luna Februarie să se reintroducă plata pt astfel de ore lucrate.

Întrebarea mea este: Angajatorul (MAI) va trebui să dispună compensarea acelor ore din luna Ianuarie (de weekend și sărbători legale) și în cât timp? De exemplu, eu am avut 80 de astfel de ore, câte ore mi se vor acorda de liber, ca și compensare ?
Fac precizarea că ni s-au acordat doar liberele standard până în acest moment, după turele lucrate.
Aștept un răspuns edificator.
Vă mulțumesc .
Așadar este posibilă obținerea unui concediu fără plată pt o perioadă (să zicem 6 luni) de la Spitalul de Stat, fără a motiva altceva în Cerere (decât ... din motove personale), după care încheierea unui alt contract de muncă la un angajator Privat în România? Nu reprezintă un impediment?

Ms.

Cornel Vasile a scris:

Depuneti cererea de CFP care trebuie sa fie aprobata , incheiati noul c.i.m. si apoi va decideti ce faceti

În prezent sunt angajat într-un Spital de Stat și intenționez să solicit prin cerere o perioadă de concediu fără plată din motive personale. În perioada aceasta pot obține un alt contract de muncă la Privat (tot sistem medical), urmând ca după o perioadă de timp să mă decid unde vreau să continui.
Care sunt pașii de urmat? Dar mai ales, este legală această variantă prezentată?
Ms.