Bună ziua! Traiesc de cativa ani in concubinaj cu un individ. Acesta avea o casa la rosu pe numele parintilor lui, inca de dinainte de a ne cunoaște. Am hotărât să fac eu un credit si sa aducem casa la stadiul de a fi locuibila, in schimbul vanzarii unei jumătăți de casa. ( Pe acte la notariat). Eu am o fetita de 10 ani dintr o căsnicie anterioara. De 2 ani locuim impreuna in aceasta casa ( eu, partenerul si fetita), timp in care eu am facut nenumărate investitii si îmbunătățiri ( am facturi si dovezile bancare). Acum vrea sa si aduca parintii ( proprietari pe acte pe cealaltă jumătate de casa)in casa cu noi. Menționez ca nu am o relație buna cu acestia si nu doresc sa conviețuim împreună. Exista posibilitatea ca eu sa obtin in instanță ( partaj)casa, si sa i platesc lui jumatate din valoarea ei? El nu este de acord, vrea sa plec eu cu fata daca nu mi convine. Problema este ca el nu e angajat, lucreaza la negru, iar părinții lui au venituri foarte mici. Doar tatal lui are o pensie de 1300 lei. Mama lui a fost diagnosticata recent cu o problema la plamani. ( Parintii lui stau in chirie). Ma tem ca nu au de unde sa mi plătească jumatatea mea, plus investițiile.
Eu sunt angajata de 12 ani. Am un job stabil.