avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate AncaCatalinaCiobanu

Activitate AncaCatalinaCiobanu

Răspuns la discuția Partaj casa coproprietari

Intocmai. 50% din casa si curte e pe numele meu. 50% pe numele parintilor lui.
Da, as putea plati si sulta.
Mulțumesc pentru răspuns.
Răspuns la discuția Partaj casa coproprietari
Problema este ca si el va cere sa ramana in casa. Ma intrebam care ar fi prioritățile? Exista niste criterii prin care se acorda casa?
Bună ziua! Traiesc de cativa ani in concubinaj cu un individ. Acesta avea o casa la rosu pe numele parintilor lui, inca de dinainte de a ne cunoaște. Am hotărât să fac eu un credit si sa aducem casa la stadiul de a fi locuibila, in schimbul vanzarii unei jumătăți de casa. ( Pe acte la notariat). Eu am o fetita de 10 ani dintr o căsnicie anterioara. De 2 ani locuim impreuna in aceasta casa ( eu, partenerul si fetita), timp in care eu am facut nenumărate investitii si îmbunătățiri ( am facturi si dovezile bancare). Acum vrea sa si aduca parintii ( proprietari pe acte pe cealaltă jumătate de casa)in casa cu noi. Menționez ca nu am o relație buna cu acestia si nu doresc sa conviețuim împreună. Exista posibilitatea ca eu sa obtin in instanță ( partaj)casa, si sa i platesc lui jumatate din valoarea ei? El nu este de acord, vrea sa plec eu cu fata daca nu mi convine. Problema este ca el nu e angajat, lucreaza la negru, iar părinții lui au venituri foarte mici. Doar tatal lui are o pensie de 1300 lei. Mama lui a fost diagnosticata recent cu o problema la plamani. ( Parintii lui stau in chirie). Ma tem ca nu au de unde sa mi plătească jumatatea mea, plus investițiile.
Eu sunt angajata de 12 ani. Am un job stabil.