avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament moștenire

Bună ziua! Mi a murit tatal săptămâna trecuta. Mama e moarta de cativa ani. Împreună aveau o casa. Am un frate. După înmormântare, sora tatalui a sunat ca are o hârtie lasata de tata prin care este împuternicita ca mostenitoare. Ea pretinde o suma de bani ( ca fiind dreptul ei). I am cerut poza cu testamentul, si mi a spus ca actele nu se dau. Cum se procedează in acest caz? Nu este obligata sa mi arate ce hartie are? Are dreptul de a retine certificatul de deces in original? Mie mi a dat o copie. Nu pot depune actele pt succesiune fara original. Cum ar trebui da procedez?
Buna ziua

Nu platiti nimic.

Vorbiti cu ea sa dezbateti succesiunea la notar. Dupa ce notarul va verifica actele va stabili daca acel testament e sau nu valabil.

Dvs puteti obtine un duplicat dupa certificatul de deces.
Puteti fie obtine alt certificat de deces, fie o chemati cu actele la notar. Vorbiti cu un notar, faceti o programare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire simpaty20 simpaty20 bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa cer certificatul de deces al tatalui meu? ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, Tatal meu a murit acum 10 ani. Fratii lui s-au ocupat de inmormantare, eu si sora mea neavand legaturi directe cu el (avea probleme cu alcoolul ... (vezi toată discuția)
Testament notarial - despasire cele sase luni de la deces anuleaza testamentul? stavrofor stavrofor Nu am avut posibilitatea sa anunt la notarul la care testamentul notarial a fost incheiat decesul persoanei care a solicitat testamentul in favoarea mea. Si-a ... (vezi toată discuția)