avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj casa coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj casa coproprietari

Bună ziua! Traiesc de cativa ani in concubinaj cu un individ. Acesta avea o casa la rosu pe numele parintilor lui, inca de dinainte de a ne cunoaște. Am hotărât să fac eu un credit si sa aducem casa la stadiul de a fi locuibila, in schimbul vanzarii unei jumătăți de casa. ( Pe acte la notariat). Eu am o fetita de 10 ani dintr o căsnicie anterioara. De 2 ani locuim impreuna in aceasta casa ( eu, partenerul si fetita), timp in care eu am facut nenumărate investitii si îmbunătățiri ( am facturi si dovezile bancare). Acum vrea sa si aduca parintii ( proprietari pe acte pe cealaltă jumătate de casa)in casa cu noi. Menționez ca nu am o relație buna cu acestia si nu doresc sa conviețuim împreună. Exista posibilitatea ca eu sa obtin in instanță ( partaj)casa, si sa i platesc lui jumatate din valoarea ei? El nu este de acord, vrea sa plec eu cu fata daca nu mi convine. Problema este ca el nu e angajat, lucreaza la negru, iar părinții lui au venituri foarte mici. Doar tatal lui are o pensie de 1300 lei. Mama lui a fost diagnosticata recent cu o problema la plamani. ( Parintii lui stau in chirie). Ma tem ca nu au de unde sa mi plătească jumatatea mea, plus investițiile.
Eu sunt angajata de 12 ani. Am un job stabil.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2024
AncaCatalinaCiobanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AncaCatalinaCiobanu , utilizator 20:56, 25 Decembrie 2024
Cereti dvs casa și le dati coproprietarilor sulta pt partea lor
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2024
gi-jane2, moderator
Problema este ca si el va cere sa ramana in casa. Ma intrebam care ar fi prioritățile? Exista niste criterii prin care se acorda casa?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg ca dvs aveti jumătate și parintii jumătate, corect?
Sunteți în avantaj ca dvs locuiti în casa și daca puteti plati sulta.

Intocmai. 50% din casa si curte e pe numele meu. 50% pe numele parintilor lui.
Da, as putea plati si sulta.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Veronica Pah Veronica Pah Am divortat de doua luni, după 26 de ani de căsătorie.In tot acest timp am locuit în apartamentul soțului, donat de părinții lui doar in 2001. In tot ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie, partaj carpop carpop Buna ziua!Am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti.Sunt casatorita de 9 ani si impreuna cu \'sotul\' de aproape 12 ani.De pe vremea de cand eram ... (vezi toată discuția)
Imbunatatirile casei dupa divort,scad sulta? ijmuiden ijmuiden Buna seara , Stie cineva,daca in cazul unui proces de partaj,daca reclamantul a apreciat apartamentul partajabil la 100.000 lei(sa spunem) solicitand sulta ... (vezi toată discuția)