avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie, partaj

Buna ziua!Am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti.Sunt casatorita de 9 ani si impreuna cu 'sotul' de aproape 12 ani.De pe vremea de cand eram prieteni,din primul an,adica 2003 parintii lui ne-au luat o garsoniera dar a fost trecuta doar pe numele lui deoarece eram doar prieteni pe atunci.IAtunci garsoniera a fost luata cu 7000 de euro si in 2010 a fost vanduta cu 23000 euro dupa ce a fost pusa la punct si mobilata de mine.In 2010 ne-am luat o casa la rosu,care este trecuta pe numele amandurora care a costat 33000 si la care a participat si parintii lui pt a o face locuibila.Mentionez ca de 6 ani sotul meu nu mai lucreaza,adica dinainte de a se naste baietelul meu cel mare.Cu alte cuvinte in afara de a ne da parintii lui el nu a facut nimic pt casa si familie.Acum de ceva timp ma ameninta ca ma scoate afara din casa,ca divorteaza,ca o sa demonstreze ca doar ai lui au dat bani la casa samd.Cand am cumparat tot ce trebuia pt amenajarea casei eu nu m-am gandit ca se va ajunge aici,iar chitantele sunt toate pe numele lui.Vrea acum divort,de copii nu il intereseaza am o fetita de 3 ani jum si un baietel de 6 ani.Vreau sa stiu daca casa se imparte la jumatate ,custodia nu cred ca este vreo problema deoarece eu lucrez,el nu,mai are acasa si doi parinti nevazatori care sunt in pensie si la care le mannca banii si cam in cat timp credeti ca se termina toata tevatura asta.ma ameninta si cu faptul ca le va trece jumatatea lui de casa pe numele lor.Poate face asta fara sa fiu si eu de fata si intrebata? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:30, 5 Ianuarie 2014
Parintii i-au luat garsoniera, apoi a investit bani proprii intr-un bun comun. Tot in acest bun comun au investit si parintii lui bani. La un eventual proces daca poate dovedi, va fi greu sa obtineti jumatate din casa.
Nu le poate trece pe numele lor nicio parte din casa decat dupa partaj, cu partea lui poate face ce doreste.
Un partaj in instanta e si costisitor si de durata. Invitati-l la mediator, poate ajungeti la un acord.
Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, copii vor locui cu dvs daca aveti unde, tatal va plati pensie raportat la salariul minim pe economie daca nu are venituri.
Un partaj in instanta e si costisitor si de durata. Invitati-l la mediator, poate ajungeti la un acord.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

sincer interesati-va cat este onorariul mediatorului deoarece unii iau cat taxa de timbru. de asemenea trebuie sa stiti ca acordul de mediere nu produce efecte decat daca este consfintit de instanta...adica dechideti proces si pe urma veniti cu acordul...asa puteti intr-adevar sa scutiti 50% daca va intelegeti la primul termen.

de asemenea tranzactia nu este obligatorie sa fie incheiata la mediator.

Bineinteles ca tranzactia nu e obligatoriu s-o incheiati la mediator, bineinteles ca daca apelati la mediator, acordul il veti depune la notar pt autentificare sau in instanta si bineinteles ca va costa si meditorul si notarul sau in instanta veti achita taxa de timbru si veti recupera apoi jumatate din ea.
Un acord insa ( daca veti ajunge sa ziceti ca aveti un acord ), va scuteste de multi bani pierduti si timp.. niste ani.

Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurator rau platnic z3usss z3usss buna ziua. am avut o masina ce avea casco complet la o firma de asigurari din romania. valoarea contractului la semnarea lui era de 33000 ron. la aprox 3 luni ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Marius_mto Marius_mto Doi soti au ca bunuri comune doua case cu teren, una construita in timpul casatoriei pe teren cumparat din banii proveniti de la o retrocedare din partea ... (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)