avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate alinescu

Activitate alinescu

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2011
Va multumesc pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine! Nu inteleg exact cum se impaca misiunea permanenta pe teritoriul altei tari cu a locui in Romania, dar ma voi interesa. Oricum, mi-ati dat un punct de plecare ;)
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2011
Tot la acest subiect:
Am demisionat la inceputul lui ianuarie 2011, am plecat din tara (sotul meu a fost detasat) si urmeaza sa nasc la sfarsitul lui septembrie. Pot beneficia de indemnizatie?
Dragii mei, toti cei care m-au ajutat sa rezolv problema cu fostul angajator si m-au ferit de a-mi cheltui banii la un psiholog,

Va multumesc!
In urma cererii mele de a mi se face o copie dupa statele de plata si dupa CIM-ul incheiat cu firma respectiva, am primit azi un raspuns de la ITM conform caruia s-a efectuat un control la societate vizata si au fost dispuse masuri obligatorii deoarece nu au eliberat carnetul de munca la timp. Iata, UNEORI sistemul functioneaza!

Da, ma bucur pentru acest deznodamant. Si mai ales pentru ca odata cu acesta, cei din firma respectiva au aflat ca nu se poate face orice, oricand si cu oricine. Problema e ca ei vor continua sa faca tot felul de chestii dubioase (asta a fost principalul motiv pentru care am stat atat de putin la ei...) si asta pe spatele unor oameni mai naivi decat mine. Stiu, fiecare e responsabil de propria persoana, dar parca ai vrea sa fii super-erou si sa-i pedepsesti pentru totdeauna.

Nu stiu daca in rezolvarea acestui caz a fost implicata vreo pila. Eu n-am dat curs niciuneia. N-am dat nicio "atentie", nicio bomboana, nicio cafea nemteasca. De-asta sunt mirata ca totul s-a rezolvat repede, in termeni legali, asa cum, de fapt, trebuia sa se intample.

Nu, inca nu mi-am luat carnetul de munca. Dar urmeaza sa dau telefonul ACELA la gandul caruia mi se inmuiau genunchii de frica si scarba. Frica pentru ca am de-a face cu niste oameni cu vadite dereglari mintale si scarba pentru ca eu, un om corect care nu trece niciodata pe rosu si care e luat de prost cand vrea sa faca lucrurile ca la carte, am fost invinuita ca m-a bucurat pe nedrept de o suma derizorie, sub salariul bransei.

Din nou, va multumesc pentru ca prin ceea ce ati scris m-ati ajutat sa nu ma panichez mai tare.

Voi mai scrie un ultim post cu relatarea intalnirii de gradul 0 sau, sa speram, cu sosirea curierului cu carnetul meu de munca.

Va doresc o zi buna!

Ar fi grozav sa se intample asta!
Firma se afla la doamna Lidia Chiosan, sector 2, Bucuresti.

M-am cam dezumflat cand am flat ca trebuie sa astept raspuns in 30 de zile lucratoare... As fi vrut sa am un act la mine la intalnirea cu patronii.

Multumesc inca o data!
Va multumesc mult pentru promptitudine!
Sincer, dupa ce am fost pe la ITM si am vazut cum NU functioneaza sistemul, cum oamenii platiti din contributiile noastre NU sunt amabili, in afara de mici exceptii si cum faptul ca ceri o informatie inseamna un prilej de a fi umilit, sunt uimita de faptul ca dumneavoastra mi-ati dat niste sfaturi competente intr-un timp atat de scurt.

Ma nelinisteste treaba cu preavizul. Nu cred ca as avea cum sa-l respect, intrucat sunt angajata la alta firma de cateva luni. In plus, nu vreau sa mai dau ochii cu oamenii astia. Faptul ca trebuie sa-mi recuperez carnetul de la ei si ca trebuie sa-i vad fie numai si pentru 5 minute ma scarbeste. Dar vad ca ma cam lamentez.

Nu vreau sa dau pe nimeni in judecata, desi sunt furioasa la culme. De ce? Pentru ca asta stiu ei sa faca. Acesta e si motivul pentru care am postat aici: sunt recunoscuti pentru faptul ca sar la judecata tam-nesam si ma intereseaza daca vor proceda la fel si in cazul meu.

Nu cred ca voi primi niciun numar de inregistrare. L-am cunoscut pe administratorul firmei dupa vreo luna iar finantatorii afacerii dadeau foarte rar pe la locul in care imi desfasuram activitate (care nu e acelasi cu sediul firmei). Doua luni m-am rugat ed ei sa-mi faca contract, alte doua sa-mi dea un act, ceva, orice. Am mai stat o luna si am plecat. Contabila are sediul in alta parte, probabil o afacere proprie si e angajata unei alte firme a patronilor... Stampila se afla la un moment dat la o fosta/ actuala ajutor de contabila/ contabila. Normal ca am plecat din toata bulibaseala asta...

Sper sa ajung la un rezultat onorabil. Oricum, pentru mine este o lectie pe care cu siguranta n-o voi uita!
Din nefericire, trebuie sa revin si sa cer lamurir suplimentare:
Am aflat raspunsul inspectorului de la ITM care se ocupa de firma la care am lucrat si cu care am probleme si mi-a confirmat ca exista un CIM pe numele meu, semnat de mine. Va repet, eu nu am semnat nimic, nu am vazut macar vreun contract, dar mi s-a zis ca mi s-a facut unul...
Surpriza a venit cand inspectorul cu pricina mi-a spus ca nu exista nici vreo decizie de incetare a relatiilor de munca, nici demisie. E adevarat, nu am semnat nicio demisie, pentru ca mi s-a zis ca se rezolva fara. Nu am primit nicio decizie, nimic.
Am facut cerere la ITM sa mi se dea o copie dupa contract si dupa statele de plata si ma voi duce si la Casa de Pensii a Municipilui Bucuresti. Problema e ca hartia de la ITM vine in 30 de zile lucratoare si cine stie cat va mai dura si la Casa de Pensii?! Iar eu trebuie sa ma intalnesc cu cei de la firma fie maine, fie cel tarziu saptamana viitoare. De-asta vreau sa stiu la ce sa ma astept...
Ce mi se poate intampla? Cei de la firma pretind niste bani de la mine motivand ca ceea ce am lucrat pentru ei nu le mai convine si sa execut altceva in contul banilor platiti de ei pentru patru luni de munca (am lucrat cinci, dar pe ultima nu m-au platit si nici pe ce am continuat sa lucrez, la amenintarile lor, inca o luna dupa aceea). Nu au cum sa demonstreze ca m-au platit; nu am semnat nimic, nu mi-au virat banii in niciun cont, nu am primit fluturas. Dar daca voi afla ca statele de plata sunt semnate si contributiile la stat sunt platite, ce as mai putea face?!
Fac presupuneri si va rog sa faceti si dumneavoastra la fel pentru ca nu mai am timp sa astept raspunsul autoritatilor si trebuie sa fiu "pe pozitie" atunci cand ma voi intalni cu oamenii de la firma. As vrea sa stiu care e cel mai urat scenariu care mi se poate intampla ca sa stiu ce sa fac in continuare.
Multumesc!
Am promis ca voi scrie despre ce am rezolvat.
Ei bine, n-am rezolvat nimic. Am dibuit cine e inspectorul de care apartine firma, o tipa f draguta si mai ales amabila, care mi-a promis ca se va uita in arhiva sa vada daca am vreun contract pe firma respectiva.

Cum "procedurilii" sunt mai mult decat stufoase, voi afla abia joia viitoare despre ce e vorba.

Sa speram ca va fi de bine...
Multumesc mult pentru raspuns, Andreea! Multumesc tuturor pentru ca mi-au dat un sfat!

Maine ma duc direct la ITM sa vad despre ce e vorba. Daca vreuna din ipotezele Andeei se confirma, inseamna ca nu am mari sanse in fata vreunei instante (cam cate cazuri de semnaturi falsificate s-au solutionat IN VREUN FEL in instanta in Romania, cati angajati nu au reclamat nerestituirea carnetelor de munca si au fost taraganati timp indelungat si cati inspectori de munca au fost anchetati si mai ales pedepsiti pentru ca au facut magarii unui neica nimeni?!).

Dar n-am de gand sa renunt!

Sper ca maine sa public noutati. Dar mai intai sper ca le voi si afla pe toate sau marea lor parte! :D

Multumesc inca o data!
Asta zic si eu, dar cei la care am lucrat pun niste conditii de respectarea carora depinde DACA imi inapoiaza carnetul!
Stiu, e ilegal sa faca asta. Dar asta se intelege din ceea ce mi-au comunicat ei.

Nu vreau sa cheltui timpul nimanui, vreau doar sa aflu daca e normal sa se intample asa, daca se poate duce unul de pe strada sa-mi ia cartea de munca e la ITM sau e in regula sa nu semnezi nimic si totusi sa ai si contract si demisie si carte de munca inchisa?!

M-am gandit ca cineva dintre cei de-aici s-a mai confruntat cu un asemenea caz si ca stie despre ce e vorba.

Si mai e ceva: saptamana viitoare trebuie sa ma vad cu patronul, iar pentru a intra in posesia unei copii a contractul incheiat cu ei (daca exista) de la ITM inseamna o cerere (pe care da, o voi depune maine) + asteptare de cateva zile, maine fiind joi... Intentionez sa ma duc pregatita cu niste scenarii corecte la ei, nu sa-i las sa ma suceasca dupa cum cred ei ca e normal sa faca.

De-asta intreb...

Pai pana azi lucrurile erau ciudate, dar nu alarmante. Pentru ca erau ciudate, am plecat de la ei, asta afost unul din motive (repet, am lucrat foarte putin la ei ptr ca lucrurile nu mi se pareau a fi tocmai legale...). Azi insa situatia s-a complicat, patronii pretinzand ca nu sunt multumiti de munca pe care am prestat-o, asta dupa ce am incheiat contractul cu ei si ca va trebui ori sa le dau banii ori sa prestez in continuare munca neplatita.

Problema cea mare e ca, dupa ce am vorbit cu cea care mi-a fost prezentata drept contabila firmei si care m-a anuntat ca mi-a fost incheiat contractul de munca, i-am dus carnetul de munca sa-l completeze (am lucrat foarte putin la ei).
Acum canetul se afla in posesia patronilor (nu-mi e clar de ce nu ma contacteaza administratorul, ci o alta persoana care pare a fi finantatorul afacerii, nicidecum o persoana care sa conteze in acte, legal) pentru a fi stampilat si inchis.

Daca nu a fost inregistrat la ITM, cum au putu sa ridice cartea mea de munca???