In conditiile in care nu ati luat la cunostinta despre un cintract de munca , despre o decizie de incetare a contractului de munca , parerea mea ar fi ca nu exista inregistrat la ITM.
Singura modalitate de a afla raspunsul intrebarilor Dmv este sa faceti sesizare direct la ITM si sa actionati in consecinta .
Mult succes ,
~ Conținut șters la cerere ~
Pai pana azi lucrurile erau ciudate, dar nu alarmante. Pentru ca erau ciudate, am plecat de la ei, asta afost unul din motive (repet, am lucrat foarte putin la ei ptr ca lucrurile nu mi se pareau a fi tocmai legale...). Azi insa situatia s-a complicat, patronii pretinzand ca nu sunt multumiti de munca pe care am prestat-o, asta dupa ce am incheiat contractul cu ei si ca va trebui ori sa le dau banii ori sa prestez in continuare munca neplatita.
Problema cea mare e ca, dupa ce am vorbit cu cea care mi-a fost prezentata drept contabila firmei si care m-a anuntat ca mi-a fost incheiat contractul de munca, i-am dus carnetul de munca sa-l completeze (am lucrat foarte putin la ei).
Acum canetul se afla in posesia patronilor (nu-mi e clar de ce nu ma contacteaza administratorul, ci o alta persoana care pare a fi finantatorul afacerii, nicidecum o persoana care sa conteze in acte, legal) pentru a fi stampilat si inchis.
Daca nu a fost inregistrat la ITM, cum au putu sa ridice cartea mea de munca???
1. Nu e cazul sa facem supozitii sau scenarii cu ce ar putea fi.
2. Intrati in posesia carnetului de munca, vedeti ce inregistrari are si ne spuneti si noua.
3. Numai asa vom comenta in cunostinta de cauza.
Asta zic si eu, dar cei la care am lucrat pun niste conditii de respectarea carora depinde DACA imi inapoiaza carnetul!
Stiu, e ilegal sa faca asta. Dar asta se intelege din ceea ce mi-au comunicat ei.
Nu vreau sa cheltui timpul nimanui, vreau doar sa aflu daca e normal sa se intample asa, daca se poate duce unul de pe strada sa-mi ia cartea de munca e la ITM sau e in regula sa nu semnezi nimic si totusi sa ai si contract si demisie si carte de munca inchisa?!
M-am gandit ca cineva dintre cei de-aici s-a mai confruntat cu un asemenea caz si ca stie despre ce e vorba.
Si mai e ceva: saptamana viitoare trebuie sa ma vad cu patronul, iar pentru a intra in posesia unei copii a contractul incheiat cu ei (daca exista) de la ITM inseamna o cerere (pe care da, o voi depune maine) + asteptare de cateva zile, maine fiind joi... Intentionez sa ma duc pregatita cu niste scenarii corecte la ei, nu sa-i las sa ma suceasca dupa cum cred ei ca e normal sa faca.
De-asta intreb...