avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca inexistent?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca inexistent?!

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie pe care nu pot sa mi-o explic:
- fostul angajator sustine ca a inregistrat contractul dintre mine si el si ca a platit toate darile catre stat;
- mai mult, ca mi-a inchis cartea de munca dupa discutia in care mi-am exprimat dorinta de a incheia colaborarea.

Care e dilema? Ei bine, n-am semnat/ vazut/ primit niciun fel de hartie care sa arate a contract sau demisie. Nu stiu ce salariu a trecut in contract, ce atributii sau pe ce functie am fost angajata. Chiar am fost angajata cu acte in regula/ carte de munca?!

In momentul de fata carnetul de munca se afla in posesia angajatorului care l-a ridicat de la ITM pentru a-l stampila si ptr a-l inchide, de aceea nu ma pot duce sa-l vad cu ochii mei. Oricum, voi ajunge cat ed curand la ITM ptr ca trebuie sa existe cineva care sa-mi dea o informatie.

Pana atunci, as aprecia tare mult raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: alinescu , utilizator 10:13, 16 Iulie 2009
@ alinescu
La ce inspector este acea firma ... poate gasim o solutie sa se urgenteze eliberarea acelei copii de pe c.i.m. :)
Ar fi grozav sa se intample asta!
Firma se afla la doamna Lidia Chiosan, sector 2, Bucuresti.

M-am cam dezumflat cand am flat ca trebuie sa astept raspuns in 30 de zile lucratoare... As fi vrut sa am un act la mine la intalnirea cu patronii.

Multumesc inca o data!
alinescu a scris:

Ar fi grozav sa se intample asta!
Firma se afla la doamna Lidia Chiosan, sector 2, Bucuresti.

M-am cam dezumflat cand am flat ca trebuie sa astept raspuns in 30 de zile lucratoare... As fi vrut sa am un act la mine la intalnirea cu patronii.

Multumesc inca o data!

Incercati sa mergeti sa discutati cu doamna inspector sau cu sefa acesteia ... este posibil sa va inteleaga si sa va ajute in demersul dvs impotriva angajatorului.
Dragii mei, toti cei care m-au ajutat sa rezolv problema cu fostul angajator si m-au ferit de a-mi cheltui banii la un psiholog,

Va multumesc!
In urma cererii mele de a mi se face o copie dupa statele de plata si dupa CIM-ul incheiat cu firma respectiva, am primit azi un raspuns de la ITM conform caruia s-a efectuat un control la societate vizata si au fost dispuse masuri obligatorii deoarece nu au eliberat carnetul de munca la timp. Iata, UNEORI sistemul functioneaza!

Da, ma bucur pentru acest deznodamant. Si mai ales pentru ca odata cu acesta, cei din firma respectiva au aflat ca nu se poate face orice, oricand si cu oricine. Problema e ca ei vor continua sa faca tot felul de chestii dubioase (asta a fost principalul motiv pentru care am stat atat de putin la ei...) si asta pe spatele unor oameni mai naivi decat mine. Stiu, fiecare e responsabil de propria persoana, dar parca ai vrea sa fii super-erou si sa-i pedepsesti pentru totdeauna.

Nu stiu daca in rezolvarea acestui caz a fost implicata vreo pila. Eu n-am dat curs niciuneia. N-am dat nicio "atentie", nicio bomboana, nicio cafea nemteasca. De-asta sunt mirata ca totul s-a rezolvat repede, in termeni legali, asa cum, de fapt, trebuia sa se intample.

Nu, inca nu mi-am luat carnetul de munca. Dar urmeaza sa dau telefonul ACELA la gandul caruia mi se inmuiau genunchii de frica si scarba. Frica pentru ca am de-a face cu niste oameni cu vadite dereglari mintale si scarba pentru ca eu, un om corect care nu trece niciodata pe rosu si care e luat de prost cand vrea sa faca lucrurile ca la carte, am fost invinuita ca m-a bucurat pe nedrept de o suma derizorie, sub salariul bransei.

Din nou, va multumesc pentru ca prin ceea ce ati scris m-ati ajutat sa nu ma panichez mai tare.

Voi mai scrie un ultim post cu relatarea intalnirii de gradul 0 sau, sa speram, cu sosirea curierului cu carnetul meu de munca.

Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a acceptat demisia dar nu-mi da cartea de munca dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Am un vecin prieten care nu are calculator si m0a rugat sa-l ajut intr-o problema. A lucrat la o firma de constructii cu carte de munca si la un ... (vezi toată discuția)
Restituire carnet de munca razvanbar razvanbar in ce termen se restituie carnetul de munca de la incetarea cim, in cazul in care carnetele de munca sunt pastrate de angajator?????????? (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)