In acest sens vecinii pot fi informati ca se adopta aceasta varianta de monitorizare dupa consumul la apa iar daca cei care se stiu plecati au astfel de instalatii trebuie sa declare aceasta pentru a face o apreciere corecta, iar pe viitor putem propune si o monitorizare video dar e putin dificil ca practica sa vazi cine la ce apartament si ar trebuii sa fie la fiecare etaj si sa fie toata lumea deacord cu acest sistem si zincer administratorul s-ar transforma in politist. Vad monitorizarea video ca o masura impotriva vandalismului sau pentru securitate mai mult. Iar cei care pleaca si nu uzeaza locuinta le este recomandat sa inchida apa de la robinetul de lanca apometru ca sa preintampine situatia neplacuta de a avea racorduri sparte si inundatii, iar cei care folosesc sisteme de ieigat conectate la retea pot de asemenea sa se ia in calcul consumul estimativ al acestira pe luna, dar sincer sa va spun consider ca un sistem cu rezercor de apa separata de instalatia de la retea este mai indicat ca fiind nesupravegheat poate aduce prjudicii prin inundare vecinilor deoarece apa nu este calitativa si apare depuneri si in timp atat electrovalvulele cat si supapele de sens in timp nu vor mai fi in parametrii.
Mulțumesc frumos pentru raspunsuri si lamuriri pe acest subiect!
Foarte frumos ati detaliat, si va mulțumesc pentru raspuns! Legat de distribuirea pierderilor datorate tevilor sparte asa este cum ati spus se distribuie la propietate in cota parte indiviza CPI. Dar legat de exemplul dat de dumneavoastra 1 persoana intra in bloc si foloseste apa, si curentul pe scara implicand liftul si iluminatul si presupunem ca se infunda coloana din cauza lui si nu din surse externe cum foarte bine ati subliniat exemplul cu sobolanul, aruncand o carpa sau servetele umede in wc. Dar cum il depistez eu pe acel propietar ca a fost in condominiu dat fiind faptul ca el nu ar declara asta? Ca metoda este corect sa implementez aceasta folosire a condominiului raportandu-ne la faptul ca putem identifica consum la apa ? Adica din citirea apometrelor de apa care sunt situate pe scara blocului si nu in interiorul apartamentelor se poate vedea cine a avut consum in luna respectiva luand acest lucru ca reper pentru a face departajare intre ce apartamente au fost vizitate si respectiv de a le distribuio cheltuielile la energia electrica la lift, si iluminatul pe scara si vidanjare considerand cate 1 persoană pentru fiecare apartament gasit cu consum la apa. Ar fi corecta aceasta abordare? Pun aceste intrebari deoarece legea nu este completa si nu acopera toate situatiile aparute si trebuie aleasa o varianta in care sa fie cat mai corecta in atat fata de vecinii care platesc cat si cei care nu platesc. Mulțumesc anticipat,
Ca sa inteleg mai bine la apa este clar ca e consum individualizat si se calculeaza dupa apometre si exista o hotarare prin care diferentele survenite se platesc proportional cu consumul, iar pierderile in mod egal pe propietate, dar cum repartizam cheltuielile avand in vedere ca in luna decembrie nu a locuit nimeni in contextul legii adica peste 15 zile, dar avem facturi de achitat? As dorii un raspuns clar legat de iluminatul pe scarea, lift si vidanjare, pe care stim cu totii ca se raporteaza la numarul de persoane dar in aceasta situatie ce e de facut? Multumesc!
Daca intr-un condominiu cu 27 apartamente locuiesc intr-o luna doar 5 apartamente timp de 13 zile (condominiul fiind pe malul marii si apartamentele sunt de vacanta) , si este inregistrat consum la apa, consum la lift si se mai infunda si coloana de scurgeri ape uzate. Cum este distribuita spre plata factura la energia electrica, factura la vidanjare si factura la apa? Mentionez ca toti locatari declara zero persoane la intretinere deoarece conform legii nu au locuit mai mult de 15 zile.. Mulțumesc!