avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Ell03

Activitate Ell03

Dorin Voicilas a scris:

Da

În acest context, legal, eu cum aș putea să procedez? Să depun o altă hartie, demisie la cerere? În cazul ăsta, dacă sunt suspendată, mă pot obliga cu perioada de preaviz?
Eu nu vreau să mă întorc la acel loc de muncă. Am găsit altceva și risc să pierd acesta șansa.

Dorin Voicilas a scris:

Atunci nu e demisie. E vorba de încetarea raporturilor de serviciu de comun acord, Problema e că ”prin acordul părților” înseamnă că și instituția trebuie să fie de acord. Dacă nu e de acord, nu se va întâmpla nimic și nu veți fi eliberat din funcție.

Instituția poate impune însă legal, anumite condiții?

Dorin Voicilas a scris:

Demisia este un act unilateral, iar după trecerea perioadei legale de preaviz de 30 de zile, își va produce efectele. Prin urmare, după 30 de zile veți primi dispoziția de încetare a raportului de muncă.

Însă am scris “cu acordul părților”atunci
Când am depus-o. Fiind în suspendare am considerat ca așa e ok
Bună ziua
Sunt funcționar public. Pe data de 12.06.2024 am depus solicitare de suspendare activitate pe 1 an incepand cu 01..07.2024. Însă de comun acord s-a stabilit ca data de începere a suspendării să fie 01.08.2024
În data de 06.12.2024 am depus demisie privind încetarea raportului de serviciu. Nici până în acest moment nu am primit o soluționare în condițiile in care la funcționarii publici se emite o dispoziție.
Totuși, demisia are efecte după aceste 30 de zile de la depunerea ei?
Vă mulțumesc