avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua Sunt funcționar public. Pe data de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua Sunt funcționar public. Pe data de 12.06.2024 am ...

Bună ziua
Sunt funcționar public. Pe data de 12.06.2024 am depus solicitare de suspendare activitate pe 1 an incepand cu 01..07.2024. Însă de comun acord s-a stabilit ca data de începere a suspendării să fie 01.08.2024
În data de 06.12.2024 am depus demisie privind încetarea raportului de serviciu. Nici până în acest moment nu am primit o soluționare în condițiile in care la funcționarii publici se emite o dispoziție.
Totuși, demisia are efecte după aceste 30 de zile de la depunerea ei?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 18 Ianuarie 2025
Demisia este un act unilateral, iar după trecerea perioadei legale de preaviz de 30 de zile, își va produce efectele. Prin urmare, după 30 de zile veți primi dispoziția de încetare a raportului de muncă.

Dorin Voicilas a scris:

Demisia este un act unilateral, iar după trecerea perioadei legale de preaviz de 30 de zile, își va produce efectele. Prin urmare, după 30 de zile veți primi dispoziția de încetare a raportului de muncă.

Însă am scris “cu acordul părților”atunci
Când am depus-o. Fiind în suspendare am considerat ca așa e ok
Atunci nu e demisie. E vorba de încetarea raporturilor de serviciu de comun acord, Problema e că ”prin acordul părților” înseamnă că și instituția trebuie să fie de acord. Dacă nu e de acord, nu se va întâmpla nimic și nu veți fi eliberat din funcție.

Dorin Voicilas a scris:

Atunci nu e demisie. E vorba de încetarea raporturilor de serviciu de comun acord, Problema e că ”prin acordul părților” înseamnă că și instituția trebuie să fie de acord. Dacă nu e de acord, nu se va întâmpla nimic și nu veți fi eliberat din funcție.

Instituția poate impune însă legal, anumite condiții?
Da

Alte discuții în legătură

Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu in cazul unui functionar public al carui raport de serviciu este suspendat mimi.luc mimi.luc Buna ziua, Sunt functionar public, iar raportul de serviciu este suspendat pe motiv de concediu pentru crestrea copilului pana la varsta de 2 ani. Acum am ... (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)