Sant angajata unei societati din mai 2009, initial cu contract de munca salariul minim pe economie, apoi din ianuarie 2010 pana in prezent PFA.
Care este venitul mamei in acest caz pe perioada de crestere a copilului?
O firma de distributie trebuie sa foloseasca foaie de parcurs tipizata?Sau poate gandi un xl pe care sa-l dea soferilor pe zonele de deplasare?Vreau sa stiu daca apare undeva specificat ca este obligatorie folosirea foilor de parcurs tipizate ?
Propunearea a fost urmatoarea :salariul se micsoreaza , se semneaza un act aditional pentru aceasta modificare urmand ca activitatea mea sa se mai desfasore pe durata a inca unui an.In momentul in care am pus problema sa nu accept propunerea mi sa spus ca daca nu, pot sa-mi dau demisia, dupa un timp revenind si spunandu-mi ca daca nu accept ce mi se poate oferi vor renunta la serviciile mele fie acum , fie in momentul declansarii falimentului (si ca atunci nu mai beneficiez de compensatorii).In cazul in care nu semnez , lichidatorul ce poate face?
Am inteles ca se apropie intalnirea cu creditorii si acesta ar fi motivul pentru care se micsoreaza salariile.La intrebarea 'DACA NU SEMNEZ ACTUL ADITIONAL CE SE INTAMPLA' mi sa spus ca ,fie nu-mi convine salariul si i-mi dau demisia,fie voi ramane pe acelasi salariu pana la 20 mai ,data falimentului , si atunci voi fi disponibilizata dar fara a mi se acorda compensatoriile pentru ca vom fi in faliment si nu se mai acorda.Dupa cum vedeti sant diferente intre ceea ce ne spune lichidatorul si ceea ce i-mi spuneti dumneavoastra.Pentru acest motiv vreau sa aflu cat mai multe detalii si vad de ce anumite "detalii" sant omise.
Lichidatortul a propus o micsorare de salariu. Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul sa ne micsoreze salariile, sau daca ne poate disponibiliza in caz ca nu semnam actul aditional pentru aceasta modificare .
Inteleg ce spuneti, dar nu stiu daca a-ti vazut ce am postat mai devreme. In acest moment firma este in insolventa, luna viitoare se declara falimentul..Angajatii care au fost disponibilizati pana acum ,in perioada insolventei, primesc 2 salarii compensatorii plus concediu neefectuat .Vreau sa stiu daca angajatii care vor fi disponibilizati dupa data de 20 mai,data la care se declara falimentul ,vor beneficia de aceleasi drepturi salariale sau daca se vor face modificari. V-am spus ca administratorul sustine ca nu pentru ca faliment= nu sant bani si ca asta inseamna ca este in imposibilitatea de a plati aceste salarii.Angajatul de pe resurse umane sustine ca si in acest caz in care nu sant bani, se recurge la un fond(nu stiu sa va spun exact dar am auzit ceva de legea 200).:help:
Va rog sa-mi spuneti in ce lege este specificat acest lucru.Va intreb pentru ca administratorul juridic si cel special, sustin ca de la data la care se declara falimentul, angajatii care vor fi disponibilizati, nu vor beneficia de salarii compensatorii.
in acest moment firma este in insolventa, peste o luna din cate stiu se declara falimentul.Angajatii care au fost disponibilizati pana acum , primesc 2 salarii compensatorii plus concediu neefectuat .Vreau sa stiu daca angajatii care vor fi disponibilizati dupa acea data (a falimentului) vor beneficia de aceleasi drepturi salariale sau daca se vor face modificari.
Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii compensatorii si de plata concediului neefectuat?Cei disponibilizati in perioada insolventei au avut dreptul la doua salarii compensatorii si la plata concediului.Se modifica ceva in faliment?