avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate M.S.V.

Activitate M.S.V.

Partaj dupa divort (bunuri in tara si in Spania)
Doresc sa apelez la serviciile unui avocat specializat care sa ma reprezinte intr-o actiune avand ca obiect partajul dupa divort, in masura in care cauza e de competenta instantelor din Romania. Situatia este urmatoarea : M-am căsătorit în România și, după 12 ani trăiți în Spania cu soția unde am achiziționat un apartament și alte bunuri, am divorțat tot în România. De asemenea am drept de creanta la un apertament in Bucuresti luat de fosta sotie pe numele ei cu credit bancar inainete de casatorie, credit ale carui rate au fost achitate timp de 12 ani din veniturile familiei. Ar mai fi si masinile fiecaruia dintre noi luate tot din Spania, dar sper sa le pastram fiecare in baza unui acord comun.
Minorii refuza tatal la programul de vizita, fiind influientati de mama. Ce pot face, cum se poate dovedi concret acest lucru va rog ? Multumesc!
Se poate iniția partajul fără că hotărârea de divorț să fie rămasă definitivă, având în vedere că termenul la apel e peste câteva luni ? Mulțumesc!
Avocatul din Spania i-a spus băiatului să facă partajul in România, să aibă scris negru pe alb ce cotă parte deține fiecare soț din bunurile comune, și apoi se poate trece eventual la valorificarea bunurilor comune pt a fi îndestulat fiecare soț conform cotelor deținute.
Fiul meu s.a căsătorit în România și, după câțiva ani trăiți în Spania cu soția unde au achiziționat un apartament și alte bunuri, au divorțat tot în România. Unde pot face partajul având în vedere că apartamentul e in Spania și mașina a fost achiziționată cu un împrumut bancar făcut tot acolo ?
Ordin de restricție emis in Spania, are efect și în România ? Bună ziua. E vorba de un ordin de protecție emis în Spania solicitat de fosta soție după divorț :distanta cca 500 m, pe perioada procesului de violență domestică, inclusiv interdicție comunicare prin telefon, mail WhatsApp etc. Vă mulțumesc!
Dl. avocat, in buletin domiciliul mamei și al copiilor este cel din hotărâre, la București; in fapt copii locuiesc și frecventează școala la bunici. lângă Focșani. Deci unde fac plângerea ? E nevoie de prezența noastră la termenele de judecată sau putem fi reprezentați de avocat. Mulțumim!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se judeca la instanta de la domiciliul minorului.
Aveti sanse în mod normal.
Mai exista și anormal în justiție dar dacă aveți avocat, în mod normal ar trebui sa câștigați procesul.

București 2025

Fosta noră, urmare divorțului, refuză copiilor legăturile cu bunicii paterni.
Bună ziua! In urma divorțului, fiul nostru are custodie comună cu fosta soție pentru cei doi copii minori.. Deși domiciliul copiilor în hotărârea de divorț e stabilit la București, mama lor i.a dus intr.un sat din jud. Vrancea, la bunicii materni, îngreunând astfel respectarea programului de vizită pt tată. Mai mult, in ultima vreme, in ciuda faptului că fiul meu e dispus să facă sute de km de dorul copiilor, mama refuză sa.i dea copii invocând că aceștia nu ar mai vrea să meargă cu tatăl lor. E un caz tipic de alienare parentală zicem noi. Eu și soția, in calitate de bunici paterni, ce putem face pt a păstra legătura cu nepoțeii noștri ? In caz că soluția ar fi apelarea la instanța de judecată, unde facem plângerea, la Câmpina, unde avem noi domiciliul, la București sau la Focșani unde sunt copiii ? Mulțumesc
Bună ziua. Fiului meu i s.a întocmit dosar penal pt tulburarea ordinii și liniștii publice de poliția unei comune.. Ulterior a primit acasă la București un aviz că are o recomandată la poștă, dar a ajuns prea târziu și scrisoarea fusese returnata expeditorului. Credem că era vorba de o înștiințare in legătură cu dosarul penal. Ce.am putea face pt a lua cunoștință de respectiva înștiințare, care e procedura in situația de față va rog? Mulțumim