avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate iniția partajul fără ca hotărârea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate iniția partajul fără ca hotărârea de divorț să ...

Se poate iniția partajul fără că hotărârea de divorț să fie rămasă definitivă, având în vedere că termenul la apel e peste câteva luni ? Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
M.S.V., utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:32, 22 Martie 2025
Nu se poate face partaj judiciar între soți până la pronunțarea definitivă a divorțului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In codul civil vechi, partajul nu putea fi introdus odata cu cererea de divort, numai dupa ramanearea definitive a hotararii de divort.

In noul cod civil, partajul poate si realizat odata cu cererea de divort, sau chiar in timpul casatoriei fara a divorta.

Modificarea intervine in regimurile matrimoniale pe care le pot alege sotii si in functie de alegerea lor se pune si problema partajului. La regimul separatiei de bunuri lucruile sunt deja impartite, la comunitatea legala si conventionala, se dau la o parte bunurile proprii, iar cele comune se impart in functie de contributia sotilor la dobandirea acestora, precum si la cheltuielile casatoriei.

Ca și până acum, partajul se poate soluționa odată cu divorțul sau ulterior, atât pe cale notarială cât și în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenþia matrimonialã Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu O alta noutate a noului Cod Civil este conventia matrimoniala. Credeti ca va fi utilizată conventia la casatoriile viitoare sau chiar la cele deja ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Anca7718 Anca7718 Sunt administrator la un srl. Ce pretentii poate emite sotul meu in caz de divort de la mine sau de la firma al carui adminstrator sunt(patronul nu imi este ... (vezi toată discuția)
Apartament dobandit inainte de casatorie...ce drepturi am? scorpiutza scorpiutza Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa. Peste putin timp urmeaza sa ne casatorim. Din ce am citit am vazut ca bunurile ... (vezi toată discuția)