avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta noră, urmare divorțului, refuză copiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta noră, urmare divorțului, refuză copiilor legăturile ...

Fosta noră, urmare divorțului, refuză copiilor legăturile cu bunicii paterni.
Bună ziua! In urma divorțului, fiul nostru are custodie comună cu fosta soție pentru cei doi copii minori.. Deși domiciliul copiilor în hotărârea de divorț e stabilit la București, mama lor i.a dus intr.un sat din jud. Vrancea, la bunicii materni, îngreunând astfel respectarea programului de vizită pt tată. Mai mult, in ultima vreme, in ciuda faptului că fiul meu e dispus să facă sute de km de dorul copiilor, mama refuză sa.i dea copii invocând că aceștia nu ar mai vrea să meargă cu tatăl lor. E un caz tipic de alienare parentală zicem noi. Eu și soția, in calitate de bunici paterni, ce putem face pt a păstra legătura cu nepoțeii noștri ? In caz că soluția ar fi apelarea la instanța de judecată, unde facem plângerea, la Câmpina, unde avem noi domiciliul, la București sau la Focșani unde sunt copiii ? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se judeca la instanta de la domiciliul minorului.
Aveti sanse în mod normal.
Mai exista și anormal în justiție dar dacă aveți avocat, în mod normal ar trebui sa câștigați procesul.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Aveți dreptul să păstrați legături cu nepoții dvs. Instanța competentă este cea de la Focșani, deoarece acolo locuiesc în fapt copiii.
Dl. avocat, in buletin domiciliul mamei și al copiilor este cel din hotărâre, la București; in fapt copii locuiesc și frecventează școala la bunici. lângă Focșani. Deci unde fac plângerea ? E nevoie de prezența noastră la termenele de judecată sau putem fi reprezentați de avocat. Mulțumim!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se judeca la instanta de la domiciliul minorului.
Aveti sanse în mod normal.
Mai exista și anormal în justiție dar dacă aveți avocat, în mod normal ar trebui sa câștigați procesul.

București 2025

acest răspuns util
Sa dati la avocat aceasta recomandare:

[ link extern ] /

Ar fi util va veniți la al doilea termen de judecată dacă aveți avocat dar depinde și cum se va judeca avocatul platit.

Pot exista mai multe strategii de apărare și doar avocatul angajat va decide.

București 2025
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania, domiciliu minori mirabellaas mirabellaas buna ziua am si eu o problema . sunt casatorit in Romania am 3 copii care locuiesc in tara la bunici mei .vreau sa divortez in Spania si sa imi aduc copii in ... (vezi toată discuția)
Tatăl i a întors pe copiii împotriva mea...alienare parentala...impreuna ... Iulia 89 Iulia 89 Tatăl i a întors pe copiii împotriva mea...alienare parentala...impreuna cu bunica paternă....următorul pas este sa solicit sprijinul asistentei ... (vezi toată discuția)
Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul parintelui rezident FloryMilu FloryMilu In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt ... (vezi toată discuția)