In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt vinovata de moartea fiului lor ,pe copii ia influentat ei avand acum 15 si 14 ani,iar acum copii refuza sa stea cu mine ,pe rol avem un proces intre mine si bunica paterna pt custodia copiilor.Intrebarea ii daca copii refuza sa stea cu mine ii posibil sa ii dea castig de cauza bunicii?Eu imi doresc copii.
Se va ține cont de opțiunea copiilor insa judecătorul se va raporta la totalitatea probelor administrate.
Decizia va fi luată în considerarea interesului superior al copiilor.
Bunica are dezavantajul diferenței de vârstă. Copii pot dori sa locuiască acolo simtind eventual mediul mai permisiv care la varsta lor poate fi periculos.
Dupa parerea mea sansele sa castigati minorii sunt foarte mari.
Marea problema va fi aceea cum sa luati minorii...
Incercati sa va cautati avocat care sa va ajute inca de acum pentru ca veti avea foarte mult de lucru.
Eu cred ca veti reusi sa le rezolvati pana la urma dar va fi extrem de greu in conditiile date...
Dacă copii vor să rămână acolo la bunici, nu vă poate ajuta nici toți judecătorii din România să-i luați.
Singura condiție este ca ei să vrea să meargă la dvs de bună voie și nesiliți de nimeni.
Altfel orice decizie judecătorească va rămâne ca valoare reală aplicabilă, o coală scrisă cu tuș negru.
Legea dă dreptul minorului să refuze executarea unei hotărâri judecătorești, mai ale la vârsta lor.
Normal ca va putea lua copii. Exista consiliere psihologica, exista penalizari, nu cred ca bunicii or sa mai fie asa dornnici sa retina minorii cand or sa aiba de plata 500 lei / zi intarziere in indeplinirea sentintei.