avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul parintelui rezident

In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt vinovata de moartea fiului lor ,pe copii ia influentat ei avand acum 15 si 14 ani,iar acum copii refuza sa stea cu mine ,pe rol avem un proces intre mine si bunica paterna pt custodia copiilor.Intrebarea ii daca copii refuza sa stea cu mine ii posibil sa ii dea castig de cauza bunicii?Eu imi doresc copii.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:25, 9 Decembrie 2016
Martonze a scris:

Luarea cu forţa de acolo va fi traumatizantă pentru copii. De aceea, eu cred că cel mai corect ar fi, pentru copii, să rămână cu domiciliul la bunici, iar mama să colaboreze cu bunicii.

Nici nu pot fi luați cu forța, decât dacă vin mascații și-i încătușează, îi ia pe sus ca pe niște pachete.
La acea casă copii au crescut, acum deja sânt mari, și doborâți de durere după moartea tatălui.
Mutarea lor de acolo cu forța ar însemna încă o moarte în sufletul lor.
Binele copiilor pe termen mediu este să rămână în casa lor natală cu bunicii, iar mama să-i viziteze, să-i mângâie, să le ridice moralul, și să-i ajute material.
Dacă instanţa de judecată a încredinţat copiii tatălui, în mod sigur a avut un motiv. Atunci nu aţi luptat pentru a obţine cel puţin un copil, şansele de ai uni ar fi fost altele. După ce aţi renunţat uşor le ei, să nu vă închipuiţi că le veţi câştiga dragostea acum. Hotărăre lor va fi respectată de completul de judecată. Dragoste cu sila nu se face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu doresc ca bunicii paterni să vadă minorul. mă poate obliga legea să le permit să-l viziteze? MamElena MamElena Buna ziua, Pot eu ca mama sa ma opun sa fie vazut minorul de catre bunicii paterni, mentionez ca tatal il vede si pastrez o legatura cu el insa nu as vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)