avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul parintelui rezident

In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt vinovata de moartea fiului lor ,pe copii ia influentat ei avand acum 15 si 14 ani,iar acum copii refuza sa stea cu mine ,pe rol avem un proces intre mine si bunica paterna pt custodia copiilor.Intrebarea ii daca copii refuza sa stea cu mine ii posibil sa ii dea castig de cauza bunicii?Eu imi doresc copii.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:25, 9 Decembrie 2016
Bunicii nu-i vor reține, dar copii sunt atât de mari cu liber arbitru încât ei vor decide personal unde vor sta.
Nu va fi cazul să fie penalizați bunicii, copii sunt prea mari cu liber arbitru.
Nu mai sunt la vârsta la care să fie luați, au deja buletin de identitate.
Eu la 16 ani lucram cu carte de muncă, și făceam naveta, îmi găteam singur la căminul de nefamiliști, și aveam doar 16 ani, și mai mergeam seara și la liceul seral.
`
Singura șansă LEGALĂ este să fie convinși, și niciodată obligați.
dar copii sunt atât de mari cu liber arbitru încât ei vor decide personal unde vor sta.

Pot decide sa stea unde vor, dar trebuie sa fie si bunivii de acord sa stea la ei, nu credeti ?
Iar bunicii se poate sa fie obligati prin hot sa ii inapoieze.

pe de alta parte doamna, daca ei vor sa stea la bunici, lasati-i, nu ii luati cu forta. timpul rezolva multe, daca e sa fie, se vor intaorce singuri..
gi-jane2 a scris:

Iar bunicii se poate sa fie obligati prin hot sa ii inapoieze.

Greșită afirmația, bunicii nu au nimic de înapoiat, pentru că nu au luat(primit) nimic.
E o situație specială în speță, copii acolo au stabilit domiciliul, și întâmplător locuiesc cu bunicii, pentru că împart aceeași casă.
Tata lor a murit, și locuiesc din întâmplare cu bunicii, pentru că au cu toții domiciliu comun.
`
Bunicii ar putea prin violență fizică să-i expedieze la mama, dar e legal așa`?
Le scoate hainele la poartă, se bat cu ei..., dar e posibil ca minorii să fie fizic mai tari ca bunicii.
E foarte complicată situația în sine..............
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
E foarte usor cand e vorba de copilul altuia sa spui
daca e sa fie, se vor intaorce singuri..
nnEu unul sunt de parere ca ce a scris userul gi-jane e corect. Daca bunicii pun piciorul in prag ca trebuie sa mearga la dumneavoastra, lucrurile vor sta altfel. Daca situatia asta de alienare persista, e bine de luat masuri cat mai rapid.

e de inteles ca batranii dupa ce si-au pierdut copilul sa fie in soc si sa gaseasca alinare in nepoti, insa e important binele copiilor.
Ati incercat sa chemati bunicii la mediere?
La ora asta, userul este în situaţia de a avea autoritate părintească unică, prin decesul celuilalt părinte. Bieţii bunici nu pot decide nimic pentru copii, iar copiilor acolo le e bine, acolo se simt acasă. Luarea cu forţa de acolo va fi traumatizantă pentru copii. De aceea, eu cred că cel mai corect ar fi, pentru copii, să rămână cu domiciliul la bunici, iar mama să colaboreze cu bunicii.

Alte discuții în legătură

Nu doresc ca bunicii paterni să vadă minorul. mă poate obliga legea să le permit să-l viziteze? MamElena MamElena Buna ziua, Pot eu ca mama sa ma opun sa fie vazut minorul de catre bunicii paterni, mentionez ca tatal il vede si pastrez o legatura cu el insa nu as vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)