avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu doresc ca bunicii paterni să vadă minorul. Mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu doresc ca bunicii paterni să vadă minorul. Mă poate obliga legea să le permit să-l viziteze?

Buna ziua,

Pot eu ca mama sa ma opun sa fie vazut minorul de catre bunicii paterni, mentionez ca tatal il vede si pastrez o legatura cu el insa nu as vrea sa vina la copil acum bunicii nevizitandu -l niciodata desi i-am invitat de atatea ori

Ma poate obliga legea sa fiu deacord cu asta ?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bunicii pot obține hotărâre judecătorească.
Legea le conferă acest drept.
Ca sa inteleg problema dumneavoastra, nu doriti ca minorul sa aiba legatura cu bunicii paterni pentru ca au indraznit sa nu vina atunci cand dumneavoastra i-ati invitat?
Binele superior al copilului e mai presus de asemenea lucruri si da, bunicii pot si cel mai sigur vor obtine program de vizita.
Singurul care va avea de suferit va fi minorul pentru ca intai va fi privat de afectiunea bunicilor si doi va fi supus unei atmosfere tensionate si stresante.
O mama pune binele copilului mai presus de orice. Va sfatiuiesc sa va revizuiti atitudinea pentru ca legal nu prea aveti nici o sansa daca cei doi hotarasc sa va actioneze in instanta.
Bunicii ar putea obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens. Ramane de vazut daca vor formula o astfel de actiune si daca va fi admisa.... Pana la aparitia unei astfel de hotarari ......
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce varsta are copilul ? Intreb ca sa lamurim ce inseamna - nu l-au vizitat niciodata desi i-ati invitat de atatea ori..
I-ati invitat de mai multe ori cand erati casatorita cu fiul lor, i-ati mai invitat si apoi ?
De ce nu au vrut sa vina si li s-a trezit acuma dragostea in ei si pofta de vazut copilul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul parintelui rezident FloryMilu FloryMilu In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt ... (vezi toată discuția)